avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... exista ceva legal care sa anuleze prima de nastere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

exista ceva legal care sa anuleze prima de nastere?

Buna ziua ma numesc Elena si am adoptat o fetita iar la locul de munca imi spune ca nu-mi poate da acel ajutor de nastere pentru ca in acest an nu le-a mai dat voie sa acorde acest ajutor care este stipulat in contractul colectiv de munca la nivel de ramura invatamant
am uitat sa specific lucrez in invatamant si in contractul colectiv este stipulat ca la nasterea unui copil (adoptie) mama primeste un salariu mediu pe unitate pana anul acesta s-a acordat iar acum am depus cererea din aprilie si contabila nu vrea sa-mi de-a nici macar un raspuns scris ca sa ma pot adresa mai departe la sindicat, ITM, ISJ ce pot sa fac ea imi spune ca a vorbit cu cei de la primarie si i-au spus verbal ca sa nu dea acest ajutor ... si totusi tot in contractul colectiv de munca este stipulat si faptul ca la pensie personalul din invatamant primeste un premiu de un salariu la pensionare si acolo se poate da acest premiu nu mai inteleg nimic de ce pentru pensionare exista bani ca premiere si pentru nastere (adoptie) nu exista de ce se procedeaza asa? Daca exista ceva legal va rog sa-mi spuneti si mie va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 4 August 2009
Cu Abramburica nu ma mira nimic!B-)
Puteti sa faceti sesizare la ITM si sa dati in judecata institutia pentru plata drepturilor care vi se cuvin!
B-)
Atat vreme cat aceasta clauza este prevazuta in Contractul Colectiv de Munca si nu a fost legal modificata/anulata (prin acordul scris al partilor semnatare) ea isi produce efectele.
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti dreptul la acel ajutor financiar.
Ati facut o solicitarea scrisa?
faceti o solictare scrisa in care la sfarsit mentionat ca in cazul in care nu va primiti acest sprijin pana la o data rezonabila, de exmplu la data acordarii salariilor pe luna in curs,, va rezervati dreptul de a sesiza organele abilitate respectiv sindicat, ITM sau instanta judecatoareasca.
pastrati un exemplar cu nr de inregistrare.
Va aduc totusi la cunostinta ca intre nastere si adoptie exista o diferenta. Ar trebui sa depuneti o cerere scrisa la secretariat cu numar de inregistrare specificand in cerere ca in caz contrar sa vi se dea un raspuns in scris de ce se refuza plata, ei fiind obligati atunci sa va raspunda in scris in termen de o saptama cel mult doua. Daca nu vor sa coopereze adresativa direct ISJ ori ITM pentru a le aduce la cunostina situatia dv si ca refuza sa coopereze.
Succes.

Alte discuții în legătură

Acordarea salariului mediu pe unitate la nastere andrea44 andrea44 acordarea salariului mediu pe unitate la nastere,mai e valabil in anul 2012-2013? as dori si numarul articolului de lege care aproba,anuleaza acest lucru.Si ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Premiu de nastere aabbcc aabbcc buna ziua. am si eu o nelamurire si nicicum nu ma pot face inteleasa in fata angajatorului. lucrez la stat si auzisem si eu, fiind insarcinata, ca in ... (vezi toată discuția)