avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces la un testament despre care am aflat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces la un testament despre care am aflat la deschiderea succesiunii

Buna ziua, deunazi m-am lovit de o problema cel putin ciudata si anume. Dupa decesul tatalui meu, am deschis procedura de succesiune (inclusiv dupa mama mea, decedata in urma) la un notar unde am fost sfatuit sa fac succesiunea totodata si pt locul de veci . Am instiintat ca pe acest loc de veci am facut deja succesiunea dupa decesul mamei (2005)impreuna cu tatal meu , moment in care mi s-a spus ca teste necesar un act(n-am retinut cum se numeste) din partea biroului notarial unde a fost incheiata aceasta succesiune. .. Am mers la acest birou notarial ,unde am solicitat acest act si unde mi s-au cerut copii dupa certificat de nastere , C.I , certificat deces si o cerere , urmand sa fiu anuntat . A doua zi, surpriza !! .... sunt instiintat ca exista un testament dar ca nu am dreptul sa vad acest testament , fiind secret !!!. Se poate asa ceva ? Ce e de facut ?
Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: rain4est , utilizator 10:14, 19 Februarie 2016
Buna ziua, revin cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat in problema mea. Astazi am aflat de la o persoana care il mai vizita pe tatalui meu ceva detalii despre testamentul misterios. Am aflat si persoana care e trecuta in acesta si ceva clauze referitoare la ingrijire, inmormantare, etc. Nici vorba de ingrijire sau altceva, eu avand grija de el in ultimii 5 ani , fiind in imposibilitatea de a se deplasa si cu afectiuni neurologice grave din 2010. E clar ca persoana din testament a profitat de slabiciunea tatalui meu , obtinand testamentul . Culmea e ca am gasit aceasta persoana o data in casa tatalui meu , spunandu-mi ca il ajuta la cumparaturi. Cumparaturile insemnand niste somnifere, tigari si tuica !
Am de gand sa atac acest testament in instanta , desi nu am banii necesari . Problema este ca voi avea nevoie de acesst testament de la notar si nu stiu cum sa-l obtin. Ar mai fi o problema si cu notarul , fiindca nu stiu daca putea sa autentifice un testament avand in vedere starea tatalui meu, in scaun cu rotile si cu probleme de vorbire si comportament.
Imi cer scuze daca sunt insistent, dar nu am primit nici o parere . Ma gandesc ca poate nu am fost suficient de explicit sau poate am omis vreun aspect .Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament vs donatie Sudsemnatu Sudsemnatu Buna ziua, Unchiul meu ( inca in viata) i-a facut testament mamei mele ( acum 15-20 de ani ) pe doua gropi dintr-un cimitir. Intre timp relatiile s-au mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am și eu niște nelămuriri,problema este următoarea:tatăl ... Andra Alexa Andra Alexa Bună ziua,am și eu niște nelămuriri,problema este următoarea:tatăl decedat de aproape 3 ani,succesiunea nu s-a deschis,suntem 4 frații și mama care are ... (vezi toată discuția)
Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)