Am dat peste un anume agent imobiliar de la care am achiziționat un imobil dar care avea o intelegere cu vanzatorul sa perceapa comision doar de la acesta, nu si de la cumparator. Am semnat cu el un contract de vizualizare initial dupa care nu s-a prezentat la semnarea contractului si nu m-a mai contactat in nici un fel. Acum am primit scrisoare de la avocatul dansului prin care mi se da o perioada de 7 zile sa platesc comisionul acestuia, plus penalitati, dublu comisionului.
Am dorit sa aflu mai multe detalii despre acest agent, astfel incat am aflat de pe Tribunalul localitatii respective ca a avut mai multe dosare deschise pe aceeasi tema. Asta inseamna ca omul asteapta trecerea celor 30 de zile de plata a comisionului pentru a cere comision dublu si a actiona oamenii in instanta. Am reusit sa iau legatura cu una din persoanele care e trecut printr-un proces cu el si dansul mi-a dat mai multe detalii, marturisindu-mi ca exact asa a procedat si cu el si ca il pot cita ca martor in cazul unui proces.
Ce ma sfatuiti sa fac? Este clar ca acest agent imobiliar din asta traieste si cu siguranta va aplica aceasta metoda si pe alti cumparatori.