avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident de muncă grav.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident de muncă grav.

Buna ziua,
Sunt incadrat intr-o firma de constructii unde ma ocup cu securitatea si sanatatea in munca ca sef serviciu intern, de curand a avut loc un accident de munca foarte grav, un muncitor a cazut pe beton de la 6 metri. Acum este in stare frt grava la spital. In santier la momentul producerii accidentului era conducatorul locului de munca care a dat sarcini la oameni printre care si montarea unei balustrazi , dar care nu era conforma. Accidentul s-a petrecut la ora 4 dimineata cand in santier era conducatorul locului de munca si cei 3 muncitori.
Intrebarea mea este...ce risc eu din punct de vedere penal si administrativ ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Anda Belea , Avocat 15:36, 17 Februarie 2016
Se va stabili vinovăția fiecăruia în funcție de greșeală fiecăruia.
Dacă ați încălcat obligații legale și contractuale veți răspunde penal.
Depinde și în ce măsură ați fi putut impiedica producerea accidentului de munca din punct de vedere obiectiv.
Este recomandabil ca la audiere sa mergeți însoțit de avocat dacă va considerați nevinovat și sa discutați amănunțit cu avocatul anterior audierii pentru a se cunoaște exact situația și a se discuta și în funcție de acte.
Este foarte greu sa te pronunti pe o descriere atat de scurta. Trebuie citite cateva acte:contract de munca, fisa postului, trebuie sa faceti dovada instruirii personalului, modul instruirii si frecventa instruirii. Oricum o sa fiti chemat la parchet cel putin in calitate de martor.
Pregatirea a fost facuta la timp si conform normelor legale. Ideea de baza este acea balustrada de protectie. A fost montata necomform de catre conducatorul locului de munca.
Se poate risca o candamnare cu executare ? Oricare ar fi vinovatul.....
Inca nu se poate vorbi de o condamnare si cred ca ici un avocat nu va poate sfatui corect si nu poate spune o parere pertinenta fara a citi niste acte, vinovatia putand sa fie stabilita de la primul care are contact cu muncitorul pana la directorul general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat două declarații de martor în urma unui accident de muncă soldat cu invaliditate. acum sunt chemat pentru a mi se aduce la cunoștină schimbarea încadrării juridice, ce înseamnă asta? misu1972 misu1972 Buna ziua, in urma unui accident de munca cu invaliditate care a avut loc in 14.02.2016 am fost chemat la politie de doua ori unde am dat declaratie in ... (vezi toată discuția)
Accident de munca misu1972 misu1972 Buna ziua, sunt responsabil cu ssm la o firma de constructii. In luna februarie a acestui an, am avut in firma un accident de munca care s-a soldat cu ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)