Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un raspuns la ea:
Impreuna cu fratele meu am mostenit un imobil in cote parte de 1/2 fiecare si fratele meu a inaintat actiune in instanta, pentru stabilirea de catre aceasta, cui i se acorda intreg imobil cu plata sultei catre celalalt copartas. Pentru stabilirea pretului imobilului, tot el, a cerut expertiza , fara ca eu sa solicit acest lucru. La instanta de judecata pe fond, imobilul mi-a fost atribuit mie cu plata unei sulte in favoarea fratelui meu si, atentie, plata sumei de 2900 lei reprezentand c.v. taxa timbru si taxa expert, intrucat el achitase aceste taxe, repet, fara ca eu sa fi solicitat asta. oefiind de acord cu hatararea instantei de fond, el, a facut apel impotriva hotararii respective si la instanta de apel a castigat, imobilul fiindi atribuit lui cu obligatia platii sultei stabilite de prima instanta, iar eu, conform hatararii instantei de apel, care este definitiva, trebuie sa achit suma de 2020lei, ca si c.v. cheltuieli de judecata in apel. Acum fratele meu vine si imi cere sa-i achit suma de 2900 lei, stabilita de prima instanta plus 2020 lei suma stabilita de cea de-a doua instanta, deci in total 5100 lei. Intrebarea pe care v-o adresez este daca sunt obligat sa achit ambele sume sau doar pe cea din a doua hotarare, ramasa definitiva?
Cu mult respect, va multumesc anticipat.
Numai sumele din hotararea data in apel care este definitiva.Daca nu le-ati plati de buna voie, fratele dvs. ar putea sa va execute silit dar numai in temeiul unei hotarari definitive si aceasta este cea data in apel.
Partaj
lorianca
in partajul cu fostul meu sot mi s-a atribuit apartamentul cu dreptul de sulta in termen de 6 luni, eu nu am acesti bani, pot face credit ipotecar? ... (vezi toată discuția)