avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Valabilitate atestat de producator emis in luna ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Valabilitate atestat de producator emis in luna noiembrie 2015

Atestatul de producător eliberat in luna noiembrie 2015 este valabil si in 2016?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:07, 19 Februarie 2016
Ordinul nr. 1846/2408/2014 prevede:(2) Atestatul de producător este valabil un an calendaristic de la data emiterii şi se vizează semestrial la cererea titularului.
Trebuie sa fie incris termenul de valabilitate in cuprinsul sau. Daca nu este inscris atunci fiind vorba de 1 an calendaristic el poate fii folosit pana in noiembrie 2016.
Art. 5.
(1) Atestatul de producător îşi încetează valabilitatea în următoarele cazuri:

a) la expirarea termenului pentru care a fost eliberat;

b) în caz de deces al titularului;

c) la solicitarea titularului.

(2) Eliberarea atestatului de producător cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol atrage după sine nulitatea acestuia.

(3) În situaţia pierderii/distrugerii/furtului atestatului de producător, titularul acestuia este obligat să anunţe în termen de 24 de ore unitatea de poliţie cea mai apropiată, precum şi autoritatea emitentă, care poate emite, la cerere, un duplicat cu aceeaşi valabilitate cu a atestatului iniţial, operând menţiunea corespunzătoare în Registrul pentru evidenţa atestatelor de producător.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde legume- fructe fara atestat de producator ? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vreau sa stiu cum pot face fapte de comert cu legume-fructe pe care le achizitionez de la producatori? Am nevoie de firma si casa de marcat, pot vinde in ... (vezi toată discuția)
Diploma de bacalaureat Daniel Toma Daniel Toma Dupa ce am pierdut diploma de bacalaureat , am obținut Copia, dar s a pierdut si aceasta. Mi se spune ca nu mai pot obține o alta copie. E adevărat? (vezi toată discuția)
Legea 145/2014 jitaruvasilica jitaruvasilica Daca in art.3 din legea 145/2014 se arata ca atestatul de producator este valabil un an calendaristic din data emiterii acestuia . Daca un atestat este emis in ... (vezi toată discuția)