Buna seara! Am divortat recent si am obtinut custodie comuna a unui copil de 1an. Fostul meu sot nu a platit timp de 3 luni pensia alimentara si nici nu are de gand nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului de la varsta de 6 luni de cand am parasit domiciliul comun si pana in prezent, bunicii parteni nu ne-au vizitat niciodata de la despartire, nu au telefonat niciodata,nu s-au interesat nicodata de starea copilului. A trebuit sa ma ocup exclusiv de cresterea copilului. Acum as dori sa plec la fratele meu in strainatate pentru a ma angaja si ai putea oferi copilului meu un viitor mai bun dar fostul sot nu vrea sa isi dea acordul pt a parasi tara. Fratele meu are propria afarcere poate face dovada si dovada spatiului in care vom locui. As vrea sa stiu daca pot face ceva, cum il pot convinge sa imi dea acordul, nu vreau sa il despart de copil vreau doar ceva mai bun pentru fiul meu. Exista vreo cale??
Acordul tatalui ca minorul sa paraseasca tara poate fi dat fie la notar, daca acesta doreste acest lucru, fie dvs sa va adresati instantei si prin hotararea ei sa suplineasca acordul tatalui.
In cazul in care nu exista intelegere intre parinti pentru acordul de a pleca cu minorul in strainatate va trebui sa va adresati instantei de judecata urmând ca pe baza probelor administrate sa convingeti instanta asupra interesului superior al copilului in privinta plecarii in strainatate si instanta sa pronunte o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui.
Ziceti ca "ati obtinut" custodie comuna. De fapt e autoritate parentala comuna care se atribuie..in general. Tatal are drept de legaturi personale stipulate prin hotararea aia? Daca da....e cam complicat ce vreti dvoastra.
Daca veti lucra la fratele dvs. il puteti ruga sa va faca contract de munca inainte sa plecati din tara, apoi sa dovediti ca aveti casa acolo unde va duceti si un salariu decent. Cu acestea va duceti in instanta si cereti ca domiciliul copilului sa fie la dvs. in acea tara si la acea adresa. Nu aveti ce desparti daca pe domnul nu-l intereseaza copilul de atata timp. Tata nu esti cand iti aduci aminte, ci in fiecare secunda a vietii copilului tau.
Divort
OvidiuDaren
Sora mea s-a despartit de fostul cumnat. Au un copilimpreuna. Copilul a ramas la ea. Fostul cumnat pleaca in strainatate.
Sora mea imi zice ca daca vrea la ... (vezi toată discuția)