Va multumesc pentru raspunsuri.Aceasta nelamurire aveam si eu. Poate instanta sa oblige parata la plata de cheltuielilor de judecata daca reclamantul nu a solicitat in cererea lui de chemare in judecatata?
Poate avocata sa solicite oral, in fata instantei de judecata, la inchiderea dezbaterilor si iesirea la fond, in sustinerea concluziilor orale?
eu cred ca cel mai probabil, daca reclamantul nu va dovedi culpa paratei, i se va respinge cererea de divort si va suporta el cheltuieli de judecata ( daca parata nu vrea nicicum sa divorteze ).
Asta numai cele 2 parti implicate pot sti ! Ma refer la probele aduse in instanta ...:D
In cazul in care i se respinge cererea de divort, intr-adevar , el va suporta acele cheltuieli de judecata!:)
daca reclamantul nu a solicitat cheltuielile de judecata, sora dvs in calitate de parat nu poate fi obligata la plata acestora .
instanta nu poate da ceea ce nu s-a cerut.
iar daca sora dvs nu se prezinta la termene ( nici nu este obligata de altfel ) , instanta va decide si in lipsa sa .
chiar daca dansa s-a opus cererii de divort , daca sotul staruie in desfacerea casatoriei , instanta poate decide in acest sens .