avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte necesare la cumpararea unui automobil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte necesare la cumpararea unui automobil

Buna ziua,

As vrea sa va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de achizitia unui automobil deja inmatriculat in Romania (adica numai in Romania), pentru a o usura pe cat posibil. Urmeaza sa il iau de la o persoana cunoscuta, deci nu se pune problema de lipsa de incredere, ci de dorinta de a merge repede.

Am inteles ca la achizitie persoana trebuie sa aiba o dovada de la Administratia Financiara ca vanzatorul are taxele la zi, certificatul de inmatriculare si talonul si la firmele specializate se face contractul de vanzare-cumparare si se trece numele meu in talon.

Intrebarea este ce acte mai sunt necesare si mai ales, daca doresc sa pastrez numarul, daca sunt obligata sa o radiez si sa o reinmatriculez sau sa fac alte demersuri.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
eliz_k, utilizator
Cel mai recent răspuns: dianadaiana , utilizator 21:16, 18 Februarie 2016
Cel mai usor este sa te adresezi unui birou care se ocupa de aceste acte si rezolvi repede, altfel o sa pierzi mult timp si o sa faci mai multe drumuri-te costa cam 15-20 ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina sh - necesita inmatriculare daca e deja inmatriculata in ro? vovidiu vovidiu Salutare, Planuiesc sa cumpar o masina second-hand. Acum este inmatriculata in Romania, cu numere de bucuresti. Intrebarea mea este - mai e nevoie sa o ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)