Am incheiat acum 2 ani un Contract de economisire-creditare pt locuinte la BCR Banca pt Locuinte. Functionara de acolo mi-a spus atunci ca statul contribuie cu 25 % maxim 250 de E fata de economiile depuse de client in anul respectiv, dar nu mi-a spus ca aceasta contributie a statului ar putea fi mai mica de 25%, respectiv 250 E. Dupa un an in care am depus 4300 Ron net (fara comisioane) m-am trezit ca prima de la stat este de numai 916,96 lei, mai putin de 25%. In extras scrie prima de a stat transa 1, dar pana la sfarsitul anului nu a mai venit vreo transa. Am sesizat BCRBpL si am primit un raspuns in care acestia se spala pe maini. Ei si-au facut datoria sa ceara de la Ministerul Dezvoltarii suma pt toate contributiile dar MD a acordat o suma mai mica, pe care dansii au impartit-o la toti clientii.
Problema pe care vreau sa o sesizez aici este ca nu mi-au spus nimic despre acordarea unei deduceri pt economisire in sistem colectiv pt domeniul locativ in baza ORDIN Nr. 2025 din 30 iunie 2008 de care am aflat intamplator ieri. Eu sunt un salariat. Pot obtine deduceri din impozitul pe salariu pt sumele economisite in cadrul contractului de economisire-creditare incheiat cu BCRBpt Locuinte pt anii 2014 si 2015 in baza acestui ordin? Din acest ordin inteleg ca trebuie sa completez Fisa 230, in locul fisei 210 trebuie sa obtin o adeverinta de la angajator cu venitul incasat (probabil trebuie specificat venitul brut, impozabil si impozitul retinut la angajator), contractul de economisire-creditare si extras de cont de la banca din care sa reiasa suma economisita prin acel contract in anul respectiv. Este corect? Pot cere si pt 2014?