avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sofer care nu se prezinta la politie dupa accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sofer care nu se prezinta la politie dupa accident

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie care este actul normativ aplicabil situatiei in care un sofer refuza sa se prezinte la politie pentru solutionarea unui accident usor (fara victime).
Au trecut mai bine de 120 de zile de cand am reclamat accidentul iar soferul celalalt nu s-a prezentat nici pana acum la politie, motiv pentru care nu se poate incheia procesul verbal si nu-mi pot repara masina pe RCA-ul vinovatului (am dat datele de identificare a masinii si am identificat si soferul).

Ce se intampla in aceasta situatie? Exista vreo prevedere legala astfel incat politia rutiera sa sesizeze organele de cercetare penala? sau trebuie sa astept la infinit?
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
ClaudiaN, utilizator
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 11:54, 18 Februarie 2016
Buna ziua,
Puteti formula plangere penala pentru distrugere.
Dar Politia Rutiera nu trebuie sa faca nimic? Pur si simplu trimite citatie si daca nu vine, nu ia nicio masura? Ma intereseaza care sunt obligatiile agentului de la politia rutiera in aceasta situatie.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa consultati un avocat care sa solicite prin cabinet urgentarea solutionarii cauzei.
Dl. Avocat, parerea mea este ca legea trebuie sa fie unitara si sa se aplice cu aceeasi unitate de masura atat pentru persoane fizice cat si pentru cabinete de avocatura. Am deschis topicul pentru ca vreau sa stiu care este actul normativ aplicabil acestei spete, intru-cat nu mi se pare normal ca o persoana implicata intr-un accident sa refuze sa se prezinte la politie dupa ce a fost citata de mai multe ori si sa nu suporte consecinte.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am urmatoarea speta: in 2 februarie 2021, sunt implicat ... caut.raspunsuri93 caut.raspunsuri93 Buna seara. Am urmatoarea speta: In 2 februarie 2021, sunt implicat intr-un eveniment rutier, mai exact am oprit masina dupa indicatorul ,,STOP\" in ... (vezi toată discuția)
Instiintare din partea unei societi de asigurari Silviu79 Silviu79 Buna seara. Scriu pentru prima data pe acest forum si va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema. In anul 2006, unchiul meu (sofer la un SC) a acrosat o masina ... (vezi toată discuția)
Accident vinovatul a parasit locul accidentului tsz tsz buna ziua, am fost implicat intr-un accident in urma careia s-au produs numai pagube materiale. fiind oprit la semnalul rosu al semaforului primul, din spate ... (vezi toată discuția)