Va rog sa-mi spuneti si mie care este actul normativ aplicabil situatiei in care un sofer refuza sa se prezinte la politie pentru solutionarea unui accident usor (fara victime).
Au trecut mai bine de 120 de zile de cand am reclamat accidentul iar soferul celalalt nu s-a prezentat nici pana acum la politie, motiv pentru care nu se poate incheia procesul verbal si nu-mi pot repara masina pe RCA-ul vinovatului (am dat datele de identificare a masinii si am identificat si soferul).
Ce se intampla in aceasta situatie? Exista vreo prevedere legala astfel incat politia rutiera sa sesizeze organele de cercetare penala? sau trebuie sa astept la infinit?
Dar Politia Rutiera nu trebuie sa faca nimic? Pur si simplu trimite citatie si daca nu vine, nu ia nicio masura? Ma intereseaza care sunt obligatiile agentului de la politia rutiera in aceasta situatie.
Dl. Avocat, parerea mea este ca legea trebuie sa fie unitara si sa se aplice cu aceeasi unitate de masura atat pentru persoane fizice cat si pentru cabinete de avocatura. Am deschis topicul pentru ca vreau sa stiu care este actul normativ aplicabil acestei spete, intru-cat nu mi se pare normal ca o persoana implicata intr-un accident sa refuze sa se prezinte la politie dupa ce a fost citata de mai multe ori si sa nu suporte consecinte.