avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier soldat cu deces. Ce înseamnă să fii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier soldat cu deces. Ce înseamnă să fii parte civilă într-un dosar penal?

Buna ziua,
Anul trecut tatal meu a decedat in urma unui accident rutier.Din spusele politistilor de atunci vina exclusiva a fost a tatalui meu,pentru ca nu a trecut regulamentar .Acum cateva zile am primit o citatie din partea Inspectoratului din judetul respectiv( accidentul s-a produs pe raza unui alt judet) ca trebuie sa ma prezint. Am sunat sa intreb daca este neaparat si mi s-a spus ca trebuie sa ma prezint sa spun daca doresc sa fac parte civila din ancheta/ dosar.
Nu stiu ce inseamna a face parte civila intr-un asemenea dosar, nu il cunosc pe sofer si nici nu doresc.Poate ma ajutati sa imi fac o idee.
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marius_oprita , utilizator 18:56, 12 Februarie 2018
Buna ziua,
Constituire parte civila inseamna daca solicitati despagubiri.
Daca nu va constituiti parte civila puteti fie sa va prezentati la politia respectiva si sa dati o declaratie in acest sens fie sa trimiteti o declaratie notariala in acest sens.
Despagubiri de la cine sa primesc? Presupun ca de la Firma de asigurare . Se pot acorda despagubiri daca accidentul nu a fost provocat de sofer?
Condoleante pentru pierderea tatalui dv. Din pacate, daca a fost vina exclusiva a victimei , nu puteti solicita despagubiri.Daca se constata ca a fost culpa comuna da, aveti dreptul sa solicitati despagubiri.
Presupun ca pot studia dosarul si mi se va spune daca a fost sau nu vina vina comuna.Altfel nu vad de ce sa fiu intrebata daca doresc sa fiu parte civila .
Mergeti la politie pentru a afla mai multe detalii.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima diana_wald2000 diana_wald2000 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu un accident rutier cu victima, petrecut in luna iulie din vina mea. In prima faza victima a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident relu101 relu101 Va rog sa ma ajutati in demersul meu. In data de 11.03.2010 tatal meu a fost lovit de un autobuz in timp ce se afla pe trotuar, la trecerea de pietoni, in ... (vezi toată discuția)
Actiune civila împotriva asiguratorului lalishuka lalishuka Am si eu o întrebare. Odată ce am emis o cerere de despagubire la asigurator, si după ce trec 3 luni de la emiterea acesteia, urmatorul pas e acţiunea ... (vezi toată discuția)