avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier cu victima

Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu un accident rutier cu victima, petrecut in luna iulie din vina mea. In prima faza victima a primit 55 zile de ingrijiri medicale pe CML si s-a solutionat cauza cu NUP. Victima a depus si dosar pt despagubire la asigurator.
Din pacate astazi am aflat ca asiguratorul a refuzat despagubirea pe motiv ca aceasta NU a depus plangere penala impotriva mea si a spus ca nu doreste sa ma dea in judecata.
Tot cu aceasta ocazie am aflat ca starea de sanatate a aceteia nu este deloc buna, fractura de tibie s-a complicat cu o pseudartroza pt care ar trebui sa fie operata iar din pacate este prea slabita si nu se poate, asa ca totul a ramas in aer la mai bine de 4 luni de la accident.
1. cum putem proceda pt ca victima sa obtina totusi despagubire de la asigurator?
2. se poate redeschide dosarul penal si modifica nr de zile de ingrijiri medicale necesare pe CML?
3. totul suna foarte dubios vis a vis de tratamentul victimei, familia nu s-a agitat sa o duca la alt doctor pt tratamentul complicatiei aparute, iar cel actual le-a spus ca nu o poate opera acum si cam atat...in principiu asteapta o minune #-o .... aceasta indolenta a familiei si a doctorului tot din vina mea este?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 17:17, 14 Iunie 2017
Buna seara,
Notificati asiguratorul prin executor judecatoresc sau avocat ca sa va dea temeiul legal al refuzului platii.
Din cate stiu eu nu este nicio legatura nintre lipsa plangerii penale si plata asigurarii ci doar dorinta asiguratorului de a nu da bani.
Contactati URGENT un avocat care sa va sprijine in demersuri.
Sunt ferm convinsa ca nu exista legatura, luni incerc sa port o discutie omeneasca cu ei. Altfel ma bate gandu sa le fac o plangere la CSA.
Buna seara,
Prin "discutii omenesti" fara a solicita raspuns scris nu faceti nimic.
Nu uitati ca vorbele nu se pot coase la dosar.
Plata despagubirilor nu este condutionata de plangere penala. Victima poate solicita despagubiri pe cale civila .
In cazul in care victima, pe langa faptul ca a declarat ca nu depune plangere penala si am mai declarat ca nu are nici o pretentie fata de soferul vinovat, asiguratorul nu mai raspunde pentru soferul vinovat, legal are dreptul sa nu mai plateasca despagubiri. Conteaza foarte mult cum suna declaratia victimei, data in faza de urmarire penala!
Pentru mai multe detalii si sprijin ma puteti contacta in privat.

Alte discuții în legătură

Accident cu un motociclist care vrea despăgubiri de la mine, chiar dacă am rca. pot fi obligat să le plătesc eu? ContSters469386 ContSters469386 buna seara am si eu o problema am facut un accident cu un motociclist .politia a zis ca eu sunt vinovat si mi-a facut dosar penal. conducatorul motorului are ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Angajament plata pagubit rca edx edx In urma unui accident cu persoana vatamata din masina noastra (a fost dusa la spital cu salvarea) politia in urma cercetarilor preliminare a stabilit vinovatia ... (vezi toată discuția)