avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune de parti sociale cu titlu gratuit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune de parti sociale cu titlu gratuit

Buna ziua,

Un asociat al unui SRL vrea sa cesioneze gratuit partile sale sociale unui tert.
Referitor ;la formalitatile de registru:
- este nevoie ca contractul de cesiune sa fie in forma autentica?
- dar hotararea AGA?
- dar imputernicirea persoanei care indeplineste formalitatile?
- dar actul constitutiv rezultat dupa cesiune?

Va multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
smeagull, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:05, 18 Februarie 2016
Contractul de cesiune trebuie sa fie fie in forma autentica fie atestat de un avocat.
Restul nu.
Nu trebuie nici contractul de cesiune in forma autentica.
Dar mentionez ca partile sociale nu se cesioneaza gratuit. Ca nu vrea sa primeasca bani asta e altceva, dar contractul de cesiune trebuie sa contina mentiunea cu privire la contravaloarea partilor sociale
Multumesc. Inteleg ce spuneti, andabelea, dar am specificat clar ca este o cesiune cu titlu GRATUIT. Nu ma intereseaza sa nu se faca plata efectiva, ma intereseaza cesionarea sa fie gratuit si sa nu apara nici o mentiune legata de valoarea partilor, nici nominala, nici altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale alina_vi alina_vi Un asociat doreste sa cesioneze o parte din partile sale sociale pe care le detine la un SRL catre un tert. Asociatul are o datorie mai veche catre tert. Este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu Val1977 Val1977 Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea Suntem doi asociati si administratori cu drepturi egale la o societate. Vreau sa cedez partile mele ... (vezi toată discuția)