avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECIZIE MEDICALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECIZIE MEDICALA

BUNA ZIUA. un angajat a adus o decizie medicala asupra capacitatii de munca din care reiese ca si-a pierdut in totalitate capacitatea de munca. cum se desface cim ? in baza carui articol ? 61.c ?? inaptitudine fizica ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 18 Februarie 2016
1. - Cred ca este vorba de o pensionare de invaliditate.
- Dar nu ati precizat gradul de invaliditate.

2. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...

(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
~ Conținut șters la cerere ~
La data cand v-a prezentat acea decizie asupra capacitatii de munca, puteti sa emiteti decizia de constatare a incetarii de drept a c.i.m. in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun.

Situatiile de incetare de drept a contractului individual de muncă reprezintă încetarea c.i.m. prin efectul legii, independent de voința vreunei părți (fie angajat, fie angajator), acesta având loc în urma producerii unui act juridic. - in speta, este vorba despre comunicarea deciziei medicale asupra capacitatii de munca.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Pensionat limita varsta in timpul co medical AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua, Am o salariat care si-a depus dosarul pentru limita de varsta in septembrie 2015. Decizia a iesit pe 09.12.2015 .Problema mea este ca salariatul ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala hogye lavinia hogye lavinia Ce pasi trebuie sa intreprinda o societate dupa ce primeste de la angajat decizia medicala de incapaciate de munca ? (vezi toată discuția)