avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... **Nerecuperarea coletului in urma unei sesizari**
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

**Nerecuperarea coletului in urma unei sesizari**

Buna ziua,
Am trimis un colet printr-o firma de curierat.(in data de 02.02.2016)
Tin sa mentionez ca era un laptop. Pe data de 09.02.2016 in urma unui apel telefonic catre firma respectiva,pentru a afla care este statusul expeditie am aflat ca destinatarul este un tip ce obisnuieste sa minta oamenii spunandu-le ca isi vor primii banii prin intermediul unui transfer bancar dupa ce coletul va ajunge la el.
In cazul meu am sunat sa vad cat mai are coletul pana ajunge la el sa-mi pot primii banii.Mi s-a propus "blocarea" coletului adica o cerere prin care se cere returul acestuia.Am facut cererea pe data de 09.02.2016 simi s-a spus ca se va face tot posibilul pentru recuperarea coletului.In aceeasi zi am vorbit cu un reprezentant al firmei de curierat si mi s-a spus ca coletul a fost preluat din tranzit si ca este in drum spre Romania[in 3 zile cam asa] astea au fost vorbele omului respectiv.Apelurile se inregistreaza in mod normal.
Pe data de 15.02.2016 ora 16:01 coletul a fost ridicat cu succes de catre persoana care m-a inselat(la distanta de 6 zile de la sesizarea mea)
Eu acum am ramas si fara laptop si fara bani. Mi s-a spus sa trimit un mail la o adresa incare sa fac o sesizare..Ce pot sa scriu in sesizare? Pot sa primesc niste despagubiri ? Ce pot face ? As dori sa stiu ce pot scrie in mail-ul pe care il voi trimite...pot acuzxa pe cineva ''?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:52, 19 Februarie 2016
01NKI a scris:

Pe data de 09.02.2016 in urma unui apel telefonic catre firma respectiva,pentru a afla care este statusul expeditie am aflat ca destinatarul este un tip ce obisnuieste sa minta oamenii spunandu-le ca isi vor primii banii prin intermediul unui transfer bancar dupa ce coletul va ajunge la el.


Poate n-am inteles bine asa ca va intreb: cei de la firma v-au spus ca destinatarul este escroc? Daca da, deci stiau ca nu plateste si in plus puteti dovedi ce ati scris aici

Am facut cererea pe data de 09.02.2016 simi s-a spus ca se va face tot posibilul pentru recuperarea coletului.In aceeasi zi am vorbit cu un reprezentant al firmei de curierat si mi s-a spus ca coletul a fost preluat din tranzit si ca este in drum spre Romania [in 3 zile cam asa] astea au fost vorbele omului respectiv.Apelurile se inregistreaza in mod normal.

singurul lucru care poate v-ar ajuta ar fi sa le faceti o plangere la politie.

Nu zic ca o reclamatie la ANPC n-ar fi luata in considerare. Nu-mi dau seama pentru ce i-ar putea sanctiona insa na, o puteti face dar banii n-au cum sa vi-i recupereze.

mi-au spus ca destinatarul este escroc pe data de 09.01.2016 la o saptamana dupa ce am predat coletul spre livrare
Eu le-as face plangere penala celor de la curierat. Problema ar fi cum puteti dovedi tot ce ati discutat cu ei: ca v-au preluat coletul fara sa va avertizeze ca e vorba de un escroc, discutia cu cel care v-a zis ca l-au recuperat si e in drum spre Romania... daca ar fi inregistrate convorbirile ar fi perfect.

Daca va hotarati pe plangere penala nu-i anuntati, lasati sa afle de la organele de cercetare. Ulterior va puteti retrage plangerea daca va dau banii pe care i-ati pierdut din cauza lor.
Sigur, depinde si cum se vor apara insa daca altfel nu stiu cum i-ati putea recupera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa, ce pot face? lordsvg lordsvg Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, ... (vezi toată discuția)
Ramburs neprimit de la curier alora005 alora005 Am trimis un colet cu ramburs in data de 05.01.2016 in Cluj, printr-o firma de curierat. Am primit confirmarea de la destinatar ca a primit coletul in data de ... (vezi toată discuția)