avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sistare furnizare gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sistare furnizare gaz

Primaria, proprietarul imobilului, incheie un acord de asociere cu o asociatie de proprietari, in vederea administrarii imobilului. Cu toate acestea, un numar de 3, 4 chiriasi refuza sa-si achite cheltuielile la intretinere. Furnizorul de gaz ameminta cu sistarea gazului, motiv pentru care asociatia cere in instanta obligarea proprietarului(primaria) la plata restantelor. Adica primaria sa plateasca restantele urmand ca sumele platite sa le recupereze de la acei chiriasi. Termenul e in septembrie. Cu toate acestea, furnizorul fara a astepta solutionarea procesului sisteaza furnizarea gazului.
S-a ajuns in aceasta situatie, deoarece proprietarul nu s-a implicat, timp de aproape 2 ani, in rezolvarea acestei probleme, motiv pentru care sumele restante au crescut f mult.
Din punct de vedere legal, ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:28, 4 August 2009
Din punct de vedere legal nu se poate face in acest moment deoarece este evident ca furnizorul de gaz nu o sa inceapa furnizarea de gaz fara achitarea facturilor restante!
Asteptati termenul de judecata si instanta va decide plata facturilor in mod cert!
B-)
Asta inseamna 2 luni, poate chiar si mai mult, fara gaz, si asta pentru ca primaria, care este proprietarul imobilulu, nu a luat nici o masura. Nimeni nu s-a lovit de aceasta problema?????
Multe asociatii de proprietari se confrunta cu situatii asemanatoare pana la un punct si putine ajung sa li se opreasca furnizarea gazului , apei, caldurii, etc.
Conducerea asociatiei trebuia sa aplice legea si dupa 90 de zile de intarziere sa demareze actiune impotriva proprietarilor restantieri indiferent ca acestia sunt persoane fizice sau juridice. Daca la dv primaria (chiriasii ) nu a platit de 2 ani , este vina asociatiei ca nu a luat masuri. Apoi tot asociatia trebuie sa constituie acele fonduri de rulment si sa atraga si alte fonduri la dispozitia sa pentru a avea resurse in caz de acest fel.
Avem si noi in asociatie 2 apartamente ale primariei dar primaria, la solicitarea presedintelui a constituit fond de rulment, contribuie la fondul de reparatii, etc ca orice proprietar.
Asa cum in aceasta cauza este primaria putea fi oricare alt proprietar persoana fizica ce nu plateste 2 ani nimic.
Acum faceti adunare generala , suplimentati fondul de rulment la toti proprietarii, adunati bani. Mergeti la furnizor si faceti cu ei o intelegere , un angajament ca veti achita esalonat datoriile si penalizarile , platiti cat puteti si-o sa va dea din nou gaz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea constituirii fondurilor Mirabela-Mihaela Mirabela-Mihaela Eu sunt chiriasa intr-un imobil si sunt curioasa cine plateste fondul de rulment si cel de reparatii. Ma intereseaza in special cel de reparatii. Tot am citit ... (vezi toată discuția)
Ce se plateste din fondul de rulment? smadoiumihaela smadoiumihaela BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub ... (vezi toată discuția)
Protocol predare/primire bani, documente si materiale intre 2 asociatii de proprietari iapost iapost Buna ziua, Deschid acest subiect in atentia celor care au mai participat la predarea/primirea patrimoniului intre 2 asociatii si care vor avea amabilitatea sa ... (vezi toată discuția)