avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezilierea unui contract de comodat incheiat pe o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezilierea unui contract de comodat incheiat pe o perioada nelimitata

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la rezilierea contractului de comodat . Am administrat in 2011 o firma a carei sediul social a fost infiintat la adresa apartamentului mamei mele . Perioada mentionata in contract : nedeterminata , contractul fiind semnat intre mama mea si mine , in calitate de administrator. Ulterior au intervenit o serie de schimbari , s-au modificat administratorii , iar in prezent nu mai avem nici o legatura cu firma respectiva , insa sediul social a ramas in continuare la adresa apartamentului apartinand mamei mele ( mama mea nu a reinnoit contractul cu firma).

As vrea sa stiu daca exista vreo metoda de reziliere a contractului - intelegerea amiabila nu este o varianta , intru cat actualul administrator refuza mutarea sediului . De asemenea , de la Registrul Comertului mi s-acomunicat ca problema se poate rezolva numai in instanta.

As dori sa stiu daca problema se poate rezolva, intr-adevar ,doar prin instanta , sau proprietarul are dreptul sa solicite la Registrul Comertului radierea sediului .
Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:39, 18 Februarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) Notificati firma si asociatul/administratorul prin executor judecatoresc cu privire la contractul incheiat pe perioada nedeterminata, caci:
Contractul încheiat pe durată nedeterminată poate fi denunţat unilateral de oricare dintre părţi cu respectarea unui termen rezonabil de preaviz. Orice clauză contrară sau stipularea unei prestaţii în schimbul denunţării contractului se consideră nescrisă.

2) Mergeti la ONRC, la oficiul juridic si obtineti indrumari in sensul urmator:
La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
[...]
c) nu mai sunt îndeplinite condiţiile referitoare la sediul social, inclusiv ca urmare a expirării duratei actului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social ori transferului dreptului de folosinţă sau proprietate asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social;

Dupa cum vedeti in textul de mai sus, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea [...], adica instanta de judecata. Cam asta-i tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea unui contract de comodat incheiat pe o perioada nelimitata Ada2016 Ada2016 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la rezilierea contractului de comodat . Am administrat in 2011 o firma a carei sediul social a ... (vezi toată discuția)
Am avut un apartament în care era sediul social al unei firme care nu desfășoară nicio activitate la sediu. cum îl pot obliga pe administratorul srl-ului să îl schimbe? adrian140 adrian140 Bună ziua. Am avut un apartament în care era sediul social al unei firme ,CARE NU DESFĂȘOARĂ NICIO ACTIVITATE LA SEDIU. Contractul este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acte srl Ligia Toma Paraschivescu Ligia Toma Paraschivescu Buna ziua, detin actele contabile , toate actele unui srl de mai bine de 3 ani.Firma nu mai are angajati nici contabil de 3 ani, la plecare contabilul mi-a ... (vezi toată discuția)