Buna ziua,
Am un contractat acum doi ani printr-o firma de leasing un auto, pana anul acesta nu am avut probleme la plata ratelor dar acum am inregistrat restante de 5 luni.
Cei de la leasing au luat legatura cu mine si am inceput sa platesc, am platit 2 facturi intr-o luna insa acum imi pun sula in coaste ca pana la sfarsitul acestei luni sa le platesc 3 facturi daca nu reziliaza contractul si daca nu voi preda masina de buna voie vor veni sa o ia.
Mentionez ca eu mai am de plata un an la leasing din 5, asa le-am spus ca cea ce fac ei este o mare porcarie si ca sunt javre si ca nu le voi da masina de buna voie.
Intrebarea este: Stiu ca de curand a intrat in viguare o lege prin care firmele de leasing au nevoie de o hotarare judecatoaraesca pentru a lua masina.
Este adevarat si cam cat dureaza pana se elibereaza aceasta hotarare?
Va multumesc,
Platiti exact atat cat sa nu aveti suma a 2 rate restanta. Va opuneti predarii autoturismului si le spuneti ca masina este dotata cu sistem de alarma (sper ca v-ati montat unul dat dracu' care sa urle ca o sirena de vapor) si veti formula plangere penala impotriva celui care o ridica fara acordul dvs.
Daca vor sa ridice masina cu forta, nu au decat sa obtina autorizarea instantei si sa procedeze la executarea silita a obligatiei dvs. de a preda masina.
Leasing neplata
morgan85
Buna ziua. Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca nu am platit leasing-ul timp de 3 luni, firma respectiva in ce conditii poate sa-mi ridice masina? ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac???
bibicu_56
am facut un leasing acum un an si jumatate. nu mai am bani sa platesc ratele.deja sunt in intarziere cu 3 rate neplatite. cred ca o sa vina sa-mi ia masina. ... (vezi toată discuția)