avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contarct leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Contarct leasing

Buna ziua,
Am un contractat acum doi ani printr-o firma de leasing un auto, pana anul acesta nu am avut probleme la plata ratelor dar acum am inregistrat restante de 5 luni.
Cei de la leasing au luat legatura cu mine si am inceput sa platesc, am platit 2 facturi intr-o luna insa acum imi pun sula in coaste ca pana la sfarsitul acestei luni sa le platesc 3 facturi daca nu reziliaza contractul si daca nu voi preda masina de buna voie vor veni sa o ia.
Mentionez ca eu mai am de plata un an la leasing din 5, asa le-am spus ca cea ce fac ei este o mare porcarie si ca sunt javre si ca nu le voi da masina de buna voie.
Intrebarea este: Stiu ca de curand a intrat in viguare o lege prin care firmele de leasing au nevoie de o hotarare judecatoaraesca pentru a lua masina.
Este adevarat si cam cat dureaza pana se elibereaza aceasta hotarare?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 13:07, 4 August 2009
Platiti exact atat cat sa nu aveti suma a 2 rate restanta. Va opuneti predarii autoturismului si le spuneti ca masina este dotata cu sistem de alarma (sper ca v-ati montat unul dat dracu' care sa urle ca o sirena de vapor) si veti formula plangere penala impotriva celui care o ridica fara acordul dvs.
Daca vor sa ridice masina cu forta, nu au decat sa obtina autorizarea instantei si sa procedeze la executarea silita a obligatiei dvs. de a preda masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme leasing stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Am un autoturism luat in leasing in decembrie 2007, pentru care am platit rate pana in mai 2009, an in care am intrat in litigiu cu ANAF proces ce a ... (vezi toată discuția)
Leasing neplata morgan85 morgan85 Buna ziua. Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca nu am platit leasing-ul timp de 3 luni, firma respectiva in ce conditii poate sa-mi ridice masina? ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac??? bibicu_56 bibicu_56 am facut un leasing acum un an si jumatate. nu mai am bani sa platesc ratele.deja sunt in intarziere cu 3 rate neplatite. cred ca o sa vina sa-mi ia masina. ... (vezi toată discuția)