avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impozit contract de mandat cenzor - Asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impozit contract de mandat cenzor - Asociatie de proprietari

Ce impozite se platesc pentru un contract de mandat - pozitie de cenzor - la o asociatie de proprietari?

Cel mai recent răspuns: ContSters228001 , utilizator 19:21, 19 Februarie 2016
Gasiti raspunsul la Documente utile sectiunea asociatii de proprietari
Ma intereseaza specific modificarile care se aplica din 2016.

Pana acum, ca Asociatie de Proprietari plateam:
CAS 10.5%
CASS 5.5%
Impozit 16%

Din 2016 mai trebuie sa platesc si altceva?
Veniturile obtinute din contractele de mandat sunt similare veniturilor salariale, deci se platesc atat contributii ale asiguratului, cat si contributii ale angajatorului.
Stiam ca mai putin somajul si cele trei fonduri la concedii, accidente de munca etc.

Am citit un articol aici, pe Avocatnet.ro care vorbea exact despre aceste contributii, dar nu era aratata si mica diferenta. Trebuie sa ne lamurim totusi.

Eu am depus D 112 pe ianuarie, cu contributiile calculate pentru mandate ca si anul trecut si au fost valabile.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
elga50, moderator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)
Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat dan61 dan61 Care sunt contributiile ce se retin atat la nivel de angajat cat si la nivel de angajator pentru un contract de mandat? Multumesc! (vezi toată discuția)