avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de credit - garant real sau personal
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de credit - garant real sau personal

Buna seara. Sunt casatorita din 2008 fara conventie matrimoniala de bunuri. Sotul meu doreste sa faca credit imobiliar dar individual fara codebitori, Banca a calculat doar venitul sau eu nu sunt calculata cu veniturile mele. Problema este ca eu detin un apartament de dinainte de casatorie deci este bunul meu propriu. Intrebarea care se pune acum este urmatoarea: in caz de vreo nenorocire banca ma poate executa si pe mine cu bunul meu propriu? Banca mi-a raspuns ca eu voi fi garant in contractul de credit si ca il voi semna si eu...ce inseamna acest aspect? Ma poate executa si pe mine cu bunul propriu? Sau doar bunul comun este supus executarii? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:30, 1 Martie 2016
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Voi avea grija in momentul semnarii. Sper sa decurga totul in regula fara cine stie ce "surprize".
Buna seara. Am revenit cu noi intrebari. Bunul meu imobil dobandit prin contract de vanzare-cumparare inainte de casatorie in anul 2006 (casatorita sunt din 2008) poate intra sub incidenta dispozitiilor despre concubinaj din Noul Cod Civil care a aparut in 2011? Adica, daca eu divortez maine, sotul poate avea vreun drept la acest bun dobandit de mine inainte de casatorie, pana sa intre in vigoare NCC cu articolul referitor la concubinaj?
De asemenea, acest bun imobil dobandit prin vanzare-cumpare cu 2 ani inainte de casatorie are aceeasi putere juridica cu ipoteza daca bunul a fi fost mostenit? Adica, banca poate executa acest bun propriu doar daca e prin vanzare-cumparare si nu il poate executa daca ar fi fost mostenit? eu sunt doar garant ipotecar la creditul imobiliar al sotului.
Nu, nu, nu, nu, nu.

Alte întrebări? :)
Nici în noul cod civil nu e recunoscut concubinajul. Bunul e al dvs indiferent cum.l-ati dobândit.
În privința creditului, m-as duce cu un avocat la banca sa știți ce semnați.
Dacă bunul pe care îl cumpărați e comun, nu vad de ce datoria nu e comuna și nu ați răspunde și dvs pt ea.
Buna ziua...va multumesc mult pentru informatii. Povestea este in felul urmator: asa cum am mentionat eu detin un bun imobil de dinainte de casatorie. Sotul nu detine nimic. Doreste sa isi cumpere un bun imobil pt ca in caz de divort (Ipotetic vorbind) sa poata sa aiba unde sa stea si sa nu ajunga in strada pentru ca el nu detine nimic pe numele lui. Eu nu am vrut sa intru in acest credit inca de la inceput si afland ca exista posibilitatea de a face sotul o datorie personala am intrebat si la banca. Banca a spus ca poate sa faca doar el creditul. Intr-adevar s-a incadrat fara codebitor/coplatitor si DOAR cu veniturile lui. Specific ca eu nu am dus nicio adeverinta de venit..absolut nimic si nici nu am semnat nimic la banca pana in prezent. El a fost eligibil de unul singur si am inteles de la inceput ca este o datorie personala a sotului, NU comuna. Urmeaza sa semneze contractul de credit iar banca mi-a spus ca eu voi figura ca garant real (ipotecar). Cand am intrebat in caz de vreo nenorocire daca banca poate ataca si bunul meu imobil de dinainte de casatorie mi s-a spus ca DA! Eu am cerut clarificari mai ales ca am inteles, ca el are datorie personala, iar garantul ipotecar aduce doar ipoteca pe acel bun comun nicidecum si pe bunurile mele proprii. Mi s-a spus ca odata ce suntem casatoriti raspundem impreuna si bunul meu imobil dobandit inainte de casatorie este prin contract de vanzare - cumparare si poate fi atacat de instanta judecatoreasca fiindca nu e mostenire.:-/ Ca dispozitiile concubinajului pot afecta bunul meu propriu si sotul poate cere parte..aici nu prea am mai inteles...mi s-a parut aberant inca de la inceputul explicatiilor! Va multumesc mult pt ajutor si astept cu interes un raspuns pentru ca deja nu mai inteleg ce garant ipotecar sunt daca pot fi vizate si bunurile mele proprii nu doar bunul comun!

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)