avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Societate comerciala controlata de jandarmi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Societate comerciala controlata de jandarmi

Buna seara!Sunt administratorul unei firme care comercializeaza cosmetice si parfumuri si azi am intampinat o situatie deloc placuta!In urma cu cateva zile am avut o clienta care a cumparat un parfum marca X !Astazi a venit sotul persoanei care a achizitionat parfumul si a intrebat vanzatoarea daca avem parfumul x!La confirmarea vanzatoarei acesta a spus ca sotia dansului l-a achizitionat si ca este"apa de ploaie"!La cateva ore mai tarziu a revenit alaturi de o alta persoana ca find din partea jandarmeriei!(imbracati in civil) fara a mi arata un act doveditor specificand doar verbal!Mentionez ca ei chiar fac parte din cadrul Jandarmeriei!Au mentionat ca au venit sa verifice originalitatea parfumurilor marca x!Le au fost oferite declaratia de conformitate primita de la distribuitorul recunoscut la nivel national alaturi de factura de achizitie oferindu le copii dupa ambele documente acestia plecand!Dupa aprox o ora au revenit insotiti de 2 jandarmi(imbracati corespunzator) sa mi confiste marfa fara a avea un act care sa ateste faptul ca pot confisca acea marfa!Au trecut parfumurile pe o agenda personala!Au revenit dupa aprox 2 ore cu procesul verbal scris de mana continand marfa confiscata!Mentionez ca a fost intr-un singur exemplar nedandu-mi voie sa fac copie de pe acesta!Mi au argumentat ca parfumurile vor fi duse la politie pentru a dovedi daca pafumurile sunt orginale sau contrafacute!Mi s -a spus ca atat marfa cat si procesul verbal va fi predat politiei ulterior si voi fi contactat din cadrul politiei cu probabilitatea ca voi primi o amenda!Mentionez ca am semnat procesul verbal nedandu mi seama pe moment de acest abuz!Va rog sfatuiti-ma care ar fi primul pas pentru a mi recupera aceasta pierdere!
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
Catalyyn92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalyyn92 , utilizator 23:19, 6 Martie 2016
Catalyyn92 a scris:

La cateva ore mai tarziu a revenit alaturi de o alta persoana ca find din partea jandarmeriei!(imbracati in civil) fara a mi arata un act doveditor specificand doar verbal!

Trebuia sa le solicitati ordinul de serviciu, legitimatiile si sa le puneti la dispozitie Registrul de control in care sa consemneze ora la care au intrat in magazin si la care s-a inceput controlul.
Eu nu stiu ce s-a intamplat acolo, este posibil sa fiti sau nu victima unui abuz, insa daca va stiti nevinovat si daca parfumurile erau in regula, mergeti la politie (sau parchet) si depuneti o plangere (parerea mea este sa nu stati cu mainile in san, daca va stiti nevinovat).
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
trandafir2, moderator
Va multumesc!Astazi am depus o plangere la Parchet!
:thumbup: Sa ne tineti la curent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu cred ca erau jandarmi . Trebuia sa chemati politia!
Buna seara...din ce ne-ati relatat am inteles ca ati semnat un proces verbal ca PRIMARU' si nu stiti cum se numesc agentii constatatori (adica jandarmii imbracati corespunzator)...cand ati facut plangere la Parchet pe cine ati reclamat?...nu cumva trebuia s-ai însotiti la sectie...sau sa va interesati la sectia de politie...pur si simplu au venit,au luat parfumurile si semnatura si au plecat?...ce fel de proces verbal au facut?...aveti cunostinta?

Alte discuții în legătură

Mi-au cerut datele si eu am fugit de jandarmi.ce mi se paote inampla daca ma prind in viitor? Aseara cand ma intorceam de la baschet m-am inatlnit cu 2 jandarmi(unul era sergent),sergentul ma prinde de mana si imi spune si mi-o suceste,mergand asas pana ... (vezi toată discuția)
Abuz si sfidare de catre 2 politisti Ristina Ristina Am sesizat la 112 un fenomen – cursele de masini in rondul din Piata Alba Iulia – Bucuresti inca de acum un an de zile. La cateva zile dupa ceasta ... (vezi toată discuția)
Aș dori să imi spuneți daca poate fi vorba de un abuz din partea poliției ContSters436138 ContSters436138 Aflandu-ma la un chioșc stradal impreuna cu doi prieteni asteptand sa ne vina randul, o patrula a poliției locale a oprit și ne-a legitimat fara un motiv ... (vezi toată discuția)