avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe locale

Buna ziua,

Am constatat intamplator ca impozitul pe cladiri a fost calculat gresit incepand cu anul 2011, cand s-a aplicat calcularea majorata a impozitelor in functie de ordinea cumpararii lor.Ce pot face pentru remedierea acestei greseli si recuperarea banilor?
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 19 Februarie 2016
Solicitati organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă se află clădirea sa recalculeze impozitul pe cladire si sa va restituie diferenta de bani.

Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la restituire. (art.219 din C.proc.fisc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprasolviri impozite prescriptie floare de gheata floare de gheata Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu articolul unde este mentionat clar ca suprasolvirile la impozit teren sau cladire se prescrie . Multumesc (vezi toată discuția)
Nedepunerea la termen a declaratiei privind impozitarea claririlor Ilea22 Ilea22 Buna ziua. Nu am depus declaratia privind impozitarea cladirilor la termenul de 31 martie 2016. La primarie mi s-a calculat impozitul cu 5% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Impozite pe teren si cladiri/ termen de prescriere laurashield laurashield Buna, Am un SRL care detine in proprietate un teren de 6000 mp., cu cladiri (magazii, depozite , hala de lucru). Nu am mai platit impozitele la primarie ... (vezi toată discuția)