avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Suprasolviri impozite prescriptie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Suprasolviri impozite prescriptie

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu articolul unde este mentionat clar ca suprasolvirile la impozit teren sau cladire se prescrie .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: floare de gheata , utilizator 13:12, 13 Octombrie 2016
Suprasolvirile constatate se pot restitui la cererea contribuabililor după compensarea cu obligatii restante datorate aceluiași buget. Dreptul de a cere restituirea se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere dreptul la restituire.

Cod procedură fiscală

ART. 168 Restituiri de sume

(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată
...
(8) în cazul în care contribuabilul/plătitorul înregistrează obligații restante, restituirea/rambursarea se efectuează numai după efectuarea compensării potrivit prezentului cod.


ART. 219 Prescripția dreptului de a cere restituirea

Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere dreptul la restituire.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Mi-ati fost de mare ajutor !!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire impozit 5 ani in urma brandon99 brandon99 Buna ziua. O firma a platit impozite timp de 5 ani de zile pentru niste terenuri care figurau, de fapt, pe un alt UAT. Se pot restitui acele sume? Daca ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale alenira alenira Buna ziua, Am constatat intamplator ca impozitul pe cladiri a fost calculat gresit incepand cu anul 2011, cand s-a aplicat calcularea majorata a impozitelor ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sume platite apetra apetra Procedura din 2004 de restituire si rambursare a sumelor de la buget spune - Cererea de restituire trebuie să fie depusă în cadrul termenului legal de ... (vezi toată discuția)