avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica

Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa .certuri ,violenta.Tatal meu bea cam mult dupa parerea mea are si probleme psihice(vorbeste singuri,are idei fixe ca de la el toate lumea fura,mama a furat miliarde de la el..mentioneyi ca nu are avere deloc si nici nu a avut lucra la padure ca trctorist,,yice ca mama face facatorii ect) ,intrebarea mea este legal ce se poate face? reclamat la politie a fost dar acolo ni sa zis ca numai o amenda poate sa dea, O alta intrebare a mea este noi familia legal putem interna la un spital psihiatric fara acordul ei? va multumesc pt raspuns inaita cu stima












8
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 23:58, 20 Februarie 2016
Poate explicati doamnei art 53 si 54 cum rezolva conditia lui "numai daca"
Daca si dvs traiti in Romania probabil ca va e cunoscut ca politia chemata la fata locului "constata" draga de ea si nu face nimic, mai putin un proces verbal!
In cadrul procedurii pe care am descris-o, comisia de specialiatate din cadrul spitalului de psihiatrie intrunita la sosirea pacientului are in componenta sa si un medic psihiatru astfel fiind intrunita conditia lui "numai daca" la care faceti referire.

De exemplu, in fiecare marti si joi Judecatoria sector 4 solutioneaza cererile de confirmare a deciziei comisiei de internare nevoluntara pentru pacientii adusi de organele abilitate la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia (aflat in raza Judecatoriei sector 4) si cele mai multe dosare au la baza solicitari de internare nevoluntara ale reprezentantilor politiei si jandarmeriei.
E o procedura speciala reglementata prin lege speciala dar care se aplica de ceva timp, pe rolul Judecatoriei sector 4 fiind chiar multe dosare cu acest obiect.
Asa este, solicitati ambulanta cand incepe sa faca scandal. Poate sa faca rau cuiva sau lui insusi, deci e un caz de urgenta. Nu politia face internari nevoluntare. Comportamentul sau este patologic, halucinatiile, delirul si suspiciunea sunt semnele unor tulburari psihice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare ContSters452501 ContSters452501 Daca o persoana are varsta de 22 ani,care este dreptul alteia,in special parinti, de a o interna intr un spital de neuropsihiatrie, pe motiv ca a fost pana la ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)
Cum ajuti un bolnav de schizofrenie care se izoleaza si nu vrea sa fie ajutat? Vanessica89 Vanessica89 O matusa sufera de schizofrenie si refuza sa mai raspunda la usa si sa primeasca ajutor. Nu are venituri, fiica fiind singura care ii asigura traiul. Precizez ... (vezi toată discuția)