avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Poprire cont ANAf
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Poprire cont ANAf

Buna ziua,

Va scriu pentru a afla raspunsul la urmatoarea problema:am fost instiintat la inceputul lunii decembrie de faptul ca mi s-a infiintat o poprire pe un cont mai vechi,pe care nu l-am mai folosit de un an si jumatate.Problema este ca atunci cand am fost la Administratia fiscala Buftea,de care apartin,eu fiind domiciliat in Ilfov,am aflat ca este vorba de o datorie din 2008,dintr-un contract pe drepturi de autor avut la acea data cu firma la care lucram.E vorba de faptul ca firma imi virase 10% impozit si trebuiau 16%,pe care n-am inteles in urma discutiei avute daca trebuia sa-i fi virat eu sau firma.

Supararea mea vine de la faptul ca din iunie 2009,de cand am inteles ca exista acea instiintare, si pana in decembrie 2015 nu am fost notificat deloc!Cand am intrebat la fisc de ce,am fost catalogat drept obraznic!Am plecat fara sa stiu daca eu sau firma trebuia sa platesc acea diferenta de 6%,si mai ales daca dupa 6 ani si jumatate,timp in care nu am foat notificat dar penalizarile au curs si au ajuns la 200 de lei,mai trebuie sa platesc datoria.

Stiu ca dupa 5 ani era un termen de prescriere,dar nu cunosc exact legea,de aceea intreb aici pe site, sperand ca ma poate lamuri un cunoscator cu privire la ce trebuie sa fac.

Daca va trebui sa platesc acea suma o voi plati,dar fara penalizari.Nu pot plati niste penalizari la o datorie de plata despre care nu am stiut nimic atatia ani.Este absurd!De ce nu am fost notificat din 2009, ca sa ma duc la firma sa lamuresc imediat situatia. Eu nu mai lucrez din toamna lui 2012 acolo.

Va rog sa imi dati un ajutor in a intelege ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta situatie,si cum o pot rezolva.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Datorie la finante locale cristiang1975 cristiang1975 Buna ziua. Am o datorie pe firma la finante locale din 2008. In val de 6.000 ron. Pana in present au mai adaugat la ea penalizari pana la suma de 20700 ron. ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata mireladaniela mireladaniela Buna ziua, sunt asociat unic la un SRL si vroiam sa-mi suspend activitatea. Problema e ca o firma cu care am incheiat un contract de consultanta nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Datorii cass andreitoma andreitoma Buna ziua, am avut un pfa deschis in 2007 si inchis in 2010, am obtinut venituri aferente anilor 2007,2008 si 2009 am platit impozitul de 16% la stat, in ... (vezi toată discuția)