Buna ziua, am avut un pfa deschis in 2007 si inchis in 2010, am obtinut venituri aferente anilor 2007,2008 si 2009 am platit impozitul de 16% la stat, in decembrie 2012 mi-a venit acasa o scrisoare de la CNAS in care ma instiinteaza ca am o suma de plata pentru anul 2007 cu penalizari, vreau sa mentionez ca nu am avut contract incheiat cu CNAS.
Vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate de a nu plati penalizarile si am inteles ca dupa 5 ani datoriile se prescriu, as dori sa stiu cand incepe perioada de 5 ani de la 01.01.2008 sau decembrie 2012 cand am primit instiintarea?
Multumesc anticipat!
Ce pot sa va spun sigur,este ca perioada de 5 ani incepe la 01.01.2008.Am fost la CNASS si am intrebat juristul de acolo.In perioada 2007-2010 nu ati avut contract de munca in alta parte?Ar fi ideal,pentru ca,in aceasta situatie,nu datorati cass.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.