avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... datorii cass
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

datorii cass

Buna ziua, am avut un pfa deschis in 2007 si inchis in 2010, am obtinut venituri aferente anilor 2007,2008 si 2009 am platit impozitul de 16% la stat, in decembrie 2012 mi-a venit acasa o scrisoare de la CNAS in care ma instiinteaza ca am o suma de plata pentru anul 2007 cu penalizari, vreau sa mentionez ca nu am avut contract incheiat cu CNAS.
Vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate de a nu plati penalizarile si am inteles ca dupa 5 ani datoriile se prescriu, as dori sa stiu cand incepe perioada de 5 ani de la 01.01.2008 sau decembrie 2012 cand am primit instiintarea?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreitoma , utilizator 19:18, 15 Februarie 2013
Ce pot sa va spun sigur,este ca perioada de 5 ani incepe la 01.01.2008.Am fost la CNASS si am intrebat juristul de acolo.In perioada 2007-2010 nu ati avut contract de munca in alta parte?Ar fi ideal,pentru ca,in aceasta situatie,nu datorati cass.
Nu, in aceasta perioada nu am avut contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cnas de doua ori ? element94 element94 Buna ziua. Sunt intro situatie in care primesc salar ca si director de la o anumita firma. Prin aceasta firma fac contributiile si la Pensii si ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se prescriu datoriile foarte vechi catre cnas? simona.belinco simona.belinco Buna ziua, Am avut un PFA pe care l-am inchis in anul 2005. La acea vreme nu se stiam ca trebuie sa platesc CASS si am ramas cu datorii. Am achitat datoriile ... (vezi toată discuția)
Penalizare neplata cass din anul 2007 _bogdan _bogdan Buna seara, Am avut un PFA care a functionat in anii 2007-2010. Profit nu am avut decat in 2007 dupa care incasarile au fost 0 in 2008 si 2009. Asa ca in 2010 ... (vezi toată discuția)