avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Penalizare neplata CASS din anul 2007
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Penalizare neplata CASS din anul 2007

Buna seara,
Am avut un PFA care a functionat in anii 2007-2010. Profit nu am avut decat in 2007 dupa care incasarile au fost 0 in 2008 si 2009. Asa ca in 2010 l-am desfiintat. La sfarsitul lunii decembrie 2013 am primit instiintare ca nu am platit contributia CASS pentru 2007. Am mers sa-mi calculeze cat am de plata si a reiesit ca acea contributie CASS pentru anul 2007 este de 220 RON dar trebuie sa platesc si PENALIZARI in valoare de 380 RON.

Este normal sa platesc dupa atatia ani o suma penalizatoare asa de mare, avand in vedere ca nu am stiut ca trebuie sa platesc acest CASS si nici nu am fost somat in vreun fel in toata aceasta perioada? Este oare normal ca statul sa te lase circa 6 ani fara sa te anunte ca ai datorii iar dupa aia sa-ti spuna ca ti s-a triplat suma pe care i-o datorezi?!

Mentionez ca in perioada 2007-2012 am mers de mai multe ori la ANAF si am intrebat daca mai am ceva de plata si mi s-a raspuns de fiecare dataca nu mai am nimic de plata.

Va multuesc si sper sa obtin un raspuns de la dumneavoastra.

O seara buna!
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
_bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:56, 21 Ianuarie 2014
Nu este normal ce ati patit. Dupa 5 ani si perioada din an in care s-a nascut debitul, datoria se prescrie. La dvs. debitul din 2007 s-a prescris in 31.12.2012.
Se fac abuzuri pentru ca am nevoie de bani, daca platiti banii sunt buni platiti, obligatie civila naturala, imperfecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas pentru pfa in 2014 pentru anii 2007, 2008, 2009 _bogdan _bogdan Buna ziua, sotia mea a deschis in 2007 un PFA de traducator autorizat, pentru ca am avut niste oferte de traduceri in anul respectiv. In anii 2008 si 2009 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma de recuperare ContSters79003 ContSters79003 Am detinut o firma pana in anul 2007, cand s-a radiat de la registrul comertului prin hotarare judecatoresca.Pe aceasta societate, exista o factura neincasata, ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere datorie catre stat enescu_ella enescu_ella Buna ziua, as dori sa va intreb daca exista un termen in care se prescrie plata unei datorii la stat (mai exact, daca o pfa are o datorie la stat de 1.500.000 ... (vezi toată discuția)