avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consum de alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consum de alcool la volan

Buna ziua, recent am fost prins conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice , mentionez ca am facut un accident , fara victime , in masina aflanduma doar eu , dupa producerea accidentului am parasit locul aproximativ 500 m , dupa care am fost preluat de un echipaj de politie si dus la locul accidentului , Prostia mea a fost ca refuzasem sa declar ca eu am fost soferul si ca as stii ceva despre accident, la etilotest aveam 0,60 in aerul expirat la probele de sange inca nu stiu , tot in seara aceeia am dat declaratii false nevrand sami declar vinovatie , ceea ce la suparat foarte tare pe politistul care imi scria declaratia .
A doua zii dimineata m-am prezentat la sectia de politie , am depus permisul si am dat o noua declaratie in care am specificat ca eram in stare de soc si am dat informatii eronate agentilor de politie , si imi pare rau de fapta comisa . . .

Intrebarea mea este , ce as putea patii i ncel mai rau caz , avand in vedere ca politistul este impotriva mea si o sa ceara maxim din toate , si luand in considerare ca ca la testele biologice ar putea iesi 1,20 !

Va rog frumos un raspuns , ca sa stiu la ce sa ma pregatesc , in principiu ma intereseaza daca pot face inchisoare cu executare , sau nu ., fiind si la prima abatere !

Va Multumesc !

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:33, 19 Februarie 2016
Dacă va permiteți sa angajați avocat ar fi bine ca sa nu plecați rau cu dosarul la judecata.

Aveți șanse la o pedeapsa cu suspendare dar trebuie sa va apărați cu grija și sa rezolvați problemele în faza de urmărire penala.
Cel mai probabil veti fi acuzat si de fuga de la locul accidentului asa ca este recomandat sa va angajati un avocat. Avand in vedere ca nu au fost victime este posibila o condamnare cu suspendare, dar nu va garanteaza nimeni acest lucru.
Politistul mi-a spus ca nu poate fii constituit infractiune ca am parasit locul accidentului , avand in vedere ca nu sunt victime si nu este implicat o alta masina , practic pagube materiale doar masina mea . Am fost intrebat daca doresc avocat , am spus ca nu doresc , deci o sa pot sa imi angajez un avocat daca este necesar ? . Si ma scuzati ca sunt insistent dar bineintales as dorii sa stiu ca inchisoare cu executare ar fii exclus , sau sunt sansele foarte mici pt asa ceva , neavand alte evenimente penale .

Va Multumesc pentru raspuns .
Nu o sa ajungeti la puscarie, instanta poate sa dipuna amanarea aplicarii pedepsei sau in cel mai rau caz, sa dispuna suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Multumesc de raspunsuri !

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului Ciocolata verde Ciocolata verde Buna seara. Am si eu urmatoarea situatie: ieri dimineață mergeam spre serviciu, pe banda mea cand un individ cu un seat, venind din sens opus a lovit ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului ContSters214952 ContSters214952 buna ziua,am si eu o nelamurire in legatura cu acuzatia de fuga de la locul accidentului.a avut loc un accident usor unde nu au existat victime doar o ... (vezi toată discuția)
Ieri mi s-a intamplat o chestie naspa. am mers la scoala sa o ... UserAvocatNet UserAvocatNet Ieri mi s-a intamplat o chestie naspa. Am mers la scoala sa o scot pe sora mea, aceasta a venit, iar cand am plecat de pe loc cu masina sa merg acasa, am ... (vezi toată discuția)