avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parasirea locului accidentului

Buna seara.
Am si eu urmatoarea situatie: ieri dimineață mergeam spre serviciu, pe banda mea cand un individ cu un seat, venind din sens opus a lovit balizele, acesta s-a rasturnat avariindu-mi usor masina, atat pe a mea cat si pe cea din spate (mai grav). M am dat jos din masina, am verificat starea de sanatate a individului cu seatul, acesta era constient, mi am verificat masina si am zis sa plec deoarece se produsese ditamai ambuteiajul. Am plecat iar dupa am aflat ca a fost chemata politia la locul faptei, cand am terminat serviciul am fost sa declar accidentul la politie si polițistul mi a spus cum ca urmeaza sa se faca investigatiile necesare si ca nu poate sa mi elibereze dovada pentru ca ulterior a fost deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, victima având rani superficiale. Acesta mi a zis ca poate sa mi se suspende pentru parasirea locului, dar m am documentat si potrivit codului penal fapta se poate sanctiona cu inchisoarea de la 2-7 ani. In cazul meu sunt pasibil de asa ceva!? Eu find victima colaterala a intregului accident..si totul este filmat, putându se devodi astfel vinovatul
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:37, 12 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este posibil, ar fi trebuit sa asteptati politia.
Chiar pot sa fiu pasibil de pedeaspa cu inchisoarea pentru atata lucru?!! Atata timp cat nu eu am provocat accidentul, am fost victima colaterala..m am grabit sa ajung si la serviciu, acesta a fost motivul pentru care nu am mai stat, am văzut ca nu s a soldat cu victime si pana la momentul ala nu sunase nimeni la politie
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Ciocolata verde, utilizator
Infractiunea de parasirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia este prevazuta de art. 338 Cod penal si face parte din
infractiunile contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului Irimia Sorin Irimia Sorin Pe data de 22.12.2017 executam manevra de mers inapoi si am lovit usor pe o pers de sex feminin. Am coborat sa vad daca victima are ceva iar sotul acesteia a ... (vezi toată discuția)
Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului producerii accidentului! DragusanuAl96 DragusanuAl96 Buna ziua, am fost implicat intr-un accident in care in timp ce efectuam manevra de depasire a unei carute in panta, un biciclist a venit cu viteza si a intrat ... (vezi toată discuția)