avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de legea intabularii dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de legea intabularii dreptului de proprietate

buna ziua! am si eu nevoie de legea intabularii dreptului de proprietate. o caut, dar nu o gasesc. ma puteti ajuta, va rog? am inteles ca ar fi 115/1938
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Ionut Bondarenco, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 14:05, 4 August 2009
Legea nr. 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare . Daca nu aveti acces la programul Legis, verificati in variantele de pe internet daca este versiunea actualizata pana in iunie 2008( articolul 50 trebuie sa fie suspendat printr-o decizie a Curtii Constitutionale).
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
godspeed, utilizator
IonutBondarenco a scris:

am inteles ca ar fi 115/1938

Vad ca ati reeditat nitel intrebarea. Deh, se mai intampla ;). In consecinta, inteleg ca va intereseaza dispozitii in legatura cu ultraactivitatea Decretului 115/1938... Iata unde le gasiti :
DECIZIE nr. XXI din 12 decembrie 2005
privind examinarea recursului în interesul legii, declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la aplicarea unor dispoziţii ale Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996.
EMITENT: ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE - SECŢIILE UNITE -
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 225 din 13 martie 2006

Admit recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Stabilesc că acţiunile de carte funciară (în prestaţie tabulară şi în rectificare tabulară), având ca obiect înscrierea în cartea funciară a unor drepturi reale imobiliare prevăzute în acte juridice valabil încheiate anterior intrării în vigoare a Legii nr. 7/1996, sunt guvernate de dispoziţiile legii vechi, respectiv de Decretul-lege nr. 115/1938.
Obligatorie, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţa publică din 12 decembrie 2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face ? braia braia buna, Doresc sa dau in judecata oficiul de cadastru ,pe obligatia de a face.Se poate ? Ce art. de lege trebuie aplicat?Acesta refuza inscrierea unei sentinte ... (vezi toată discuția)
Legea cadastrului de-a lungul timpului Catrinel75 Catrinel75 Buna seara, poate ma puteti ajuta cu niste informatii in legatura cu aplicarea legii cadastrului de-a lungul timpului. Din ceea ce am gasit eu au fost pina ... (vezi toată discuția)