avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrerupere concediu crestere copil si reintoarecerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrerupere concediu crestere copil si reintoarecerea la job

buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu lamurirea urmatoarelor aspecte:
Pe 8 dec 2015 am nascut
Am depus la primarie dosarul pentru creste copil, respectiv indemnizatie, la inceputul lunii. Am optat pentru concediu pe 2 ani. Incepand cu 18.02 mi se suspenda contractul de munca pentru ca pe 17 mi se termina concediul post natal.
De la 01.03 o sa ma reintorc la serviciu dar pe un alt post.
Intrebarile sunt:
1. perioada 18.02-01.03 o sa fie platita de stat ca indemnizatie? am sunat la primarie si dosarul meu inca se afla la ei si mi-au zis sa ii anunt daca ma reintorc la serviciu pentru ca este o "situatie incalcita".
2. pot beneficia de stimulent de insertie?
3. daca ma reintoc pe un alt post, o sa mai am perioada de proba de 3 luni? si daca da, sunt totusi protejata timp de 6 luni ca si perioada de reacomodare la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 19 Februarie 2016
1. Pentru perioada 18.02 -01.03. veti primi indemnizatia pentru CCC.

2. Beneficiati de stimulent, sens in care, veti merge la Primarie cu decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii si veti depune cererea de acordare a stimulentului de insertie.

3. Pentru ce sa mai aveti perioada de proba?

art.32 C.mun.
(1) Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
..

4. De la data revenirii din CCC, angajatorul are interdictie de a nu va concedia pe odurata cu pana la 6 luni de la aceasta data, potrivit art.25 alin.3 din OUG 111/2010.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

Asadar, textul de lege nu prevede o durata fixa pentru interzicerea concedierii .

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post in concediu de crestere copil Mara1234 Mara1234 Buna ziua, Inainte de a intra in concediu de crestere copil de 1 an, am fost angajata la o firma privata, intr-o pozitie manageriala (desi nu am avut ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada in care primesc suplimentul de insertie MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, M-am intors la serviciu cand copilul avea 11 luni,acum are 14 luni. Beneficiez de supliment insertie pana cand copilul implineste 2 ani.Am fost ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate in perioada stimulentului de insertie glintoiu glintoiu Buna ziua! Este posibil sa intru in restrangere de activitate in invatamant in perioada in care beneficiez de stimulentul de insertie profesionala? Mentionez ... (vezi toată discuția)