avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice formare profesionala si standard ocupational
Discuție deschisă în Achiziţii publice

formare profesionala si standard ocupational

Buna ziua,
M-am confruntat cu o problema in activitatea mea: o situatie reglementata de standardul occupational pentru ocupatia: expert achizitii publice, Cod COR 241940:

Legat de pregatirea profesionala a viitorilor cursanti in acest domeniu, standardul prevede:
“Expertul în achiziţii publice” trebuie să aibă pregătire tehnică de specialitate sau pregătire
economico-financiară sau pregătire juridică, dobândită în urma absolvirii unor studii superioare
de lungă sau scurta durată cu diplomă de licenţă, precum şi acele cunoştinţe de utilizare a
calculatorului, de comunicare interumană şi negociere care să îi permită să îndeplinească toate
exigenţele acestei ocupaţii.”

Avem rugaintea de a preciza ce se intelege prin sintagma: “pregatire tehnica de specialitate” dobandita in urma absolvirii unor studii superioare de lunga durata sau scurta durata cu diploma de licenta(…)”, intrucat domeniul economic si juridic sunt cu impact clar si evident asupra domeniului de achizitii publice.

Astept cu mult interes raspunsul dumneavoastra pentru care va multumesc
anticipat
Mihaela
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:54, 22 Februarie 2016
Atat timp cat standardul nu precizeaza, prin "pregatire tehnica de specialitate" eu inteleg orice facultate cu profil tehnic.

Din practica, am observat ca in compartimentul respectiv poate fi acceptat cam orice fel de absolvent de studii superioare, fara sa existe comentarii, oricare din profilele facultatilor putandu-se incadra in "tehnic/ sau economic/ sau juridic".

Situatia cred ca a fost observata si la nivelurile superioare, ANAP straduindu-se in ultima vreme sa stabileasca niste norme profesionale mai concrete pentru personalul din achizitii publice
.[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post elisabeta5 elisabeta5 Exista temei legal pentru transformarea unui post de muncitor in post de bibliotecar intr-o biblioteca publica, in urma absolvirii unei facultati (nu de ... (vezi toată discuția)
angajare pe post de economist ContSters222021 ContSters222021 Absolventul de Studii Economice -sistem Bologna- specializarea Marketing,ciclul I poate fi angajat pe post de economist? (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre studii superioare si ssd cocuta1973 cocuta1973 Buna ziua, As dori si eu parerea dumneavoastra cu privire la diferenta dintre studiile superioare si SSD (studii scurta durata). Se face cumva vreo referire ... (vezi toată discuția)