avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator srl din stat tert al ue poate incheia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator srl din stat tert al ue poate incheia contract de colaborare/prestari servicii?

Buna ziua,

Un amic de-al meu dintr-un start tert este administrator la firma unei rude (SRL) pentru a putea obtine permis de sedere in tara. Numai ca acesta isi doreste sa se angajeze (cu CM, ori colaborare) la o alta firma (are studii IT si vrea sa profeseze in domeniu). Ca si cetatean al unui start tert nu isi poate face PFA, ci doar un SRL, insa va trebui sa renunte la postul de administrator de la firma rudei respective. Ce alte solutii s-ar putea gasi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 19 Februarie 2016
Nu trebuie sa renunte la postul de administrator ... poate cumula ambele functii.
Sa inteleg ca isi poate face un SRL cu un singur asociat, si poate incheia un contract de prestari servicii sau ceva de genul acesta cu firma cu care doreste sa colaboreze? Dupa care poate obtine pemis de sedere pe baza faptului ca este administrator la propria-i firma, si poate renunta la postul de administrator de la firma rudei?
Da, isi poate face un SRL cu unic asociat si apoi sa incheie orice tip de contracte cu alte societati.
Ma scuzati ca insist, insa vreau sa ma asigur, pentru a nu-mi sfatui gresit amicul: desi are permis de sedere aici pentru ca este administrator la firma rudei lui, el tot va putea sa isi deschida propriul SRL? Corect?
Da, isi poate deschide un SRL cu unic aociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza patron strain in caz de suspendare firma freenicos freenicos Va rog frumos sa-mi spuneti ce se intampla cu viza(permisul de sedere )patronului cetatean strain in cazul in care se doreste suspendarea activitatii unei ... (vezi toată discuția)
Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Cetatean american sa obtina permis de sedere si sa deschida propria afacere florentina_ardelean florentina_ardelean Buna. Am un prieten american care vrea sa obtina permis de sedere in Romania mai lung de 90 de zile si de asemenea sa isi deschida propria afacere de ... (vezi toată discuția)