avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta

Sunt persoana juridica si am vandut in 2012, ca si epava, o masina avariata pe care societatea de asigurari la care aveam incheiata polita CASCO mi-a platit dauna totala.
Am facut facura, am apelat la o firma specializata pt. astfel de tranzactii si am radiat masina de la FISC.
M-am inteles cu cumparatorul sa inregistreze masina la Politie daca credea ca o mai poate pune pe picioare sau sa predea numerele daca vroia sa o dezmembreze pt. piese de schimb.
Dupa starea in care era masina nu mi-am pus nici o clipa problema ca cineva o mai poate folosi ca sa mai mearga cu ea.
In 2015 am primit un proces verbal de amenda pentru rulare cu ea fara rovigneta.
Nu am reusit sa mai dau de urma cumparatarului care este din alt judet si am facut contestatie la aceasta amenda.
Este si neglijenta mea ca nu am verificat ca masina este radiata, dar nu mi-am pus aceasta problema, avand in vedere starea masinii.
Intrebarea mea este daca e normal si legal sa platesc eu pentru o fapta pe care nu am comis-o, nemaifiind nici proprietarul nici utilizatorul masinii.
Mi s-a spus ca degeaba masina este facturata, achitata si radiata de la FISC ca pana cand nu se schimba proprietarul in actele masinii tot eu port raspunderea.
Pe de alta parte in poza facuta la momentul cand masina a circulat fara rovigneta masina arata extraordinar de bine fata de starea de facuta praf in care am vandut-o ceea ce m-a uimit !
Sfatuiti-ma ce sa fac mai departe.
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 13:32, 22 Februarie 2016
Buna ziua!
Va trebui sa contestati procesul verbal si sa depuneti ca si acte doveditoare faptul ca ati vandut masina si ca s-a radiat de pe numele vanzatorului. Problema in aceste situatii apare de la faptul ca bazele de date ale autoritatilor nu se prea aduce la zi. Astfel ati avea posibilitatea anularii procesului verbal si sa nu platiti amenda.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
Andreea Simon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut vehiculul si totusi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei ERazvyy ERazvyy Am vandut vehiculul si nu am stiu ca dupa 30 de zile noul proprietar nu a inscris masina pe numele sau, acum am primit o amenda de 250 ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)