avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificari SET si CPI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificari SET si CPI

locuiesc intr-un nloc care functioneaza fara sa fie organizat inasociatie de propietari potrivit legi 230 / 2007 , s-a pastrat vechea forma de organizare " asociatii de propietari care datorita si acestui forum am reusit dupa aproximativ un an sa demostrez prin hotarare judecatoreasca ca asociatiile de locatari functioneaza ilegal , problema este ca in blocul in care locuiesc s-au facut extensii la 9 din 40 de apartamente , acestia au marit SU cu aproximativ 1/3 din suprafata apartamentului , din cauza ca s-a creat un dezichilibru din ce se trimete de la punctul termic si si suprafata care se distribuie caldura ,o parte din apartamente s-au debransat , aceste extensii nu au autorizatie , nu au cadastru si din acesta cauza repartizarea cheltuielilor de intretinere se face dupa vechiul SET si CPI , Propietari din bloc sunt bolnavi , batrani sau le este frica sa i-a atitudine . Nici eu nu doresc sa se ajunga sa se demoleze aceste extensii ,dar cred ca este normal ca fiecare sa plateasca un pret corect ptr intretinere , cum putem intra in legalitate ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:54, 21 Februarie 2016
Ce reprezinta aceste "extensii" si din ce sunt construite? Sunt doar la parter sau pe etaje?
aceste extensii sunt construite pe o coloana p +3 nivele si pe doua coloane p+ 2 nivele , sunt costruite cu materiale care se fac casele ? ( beton, fier, BCA , etc )
Practic au fost construite niste camere suplimentare la apartamentele initiale?
Cum a fost posibil sa fie construite fara autorizatii de constructie?
Nu exista autoritate locala, poltie locala, ISC, care sa observe astfel de modificari la un bloc?
Sesizati disciplina in constructii din cadrul primariei daca proprietaii respectivi nu inteleg ca trebuie sa intre in legalitate si sa plateasca conform suprafetei detinute.
locuiesc in sectorul lui " vanghelie " unde aceste ilegalitati sunt un "fenomen" extensii de acest gen s-au facut la mai multe blocuri ,probabil cu complicitatea institutilor pe care le-ati numit ,
timpuriu a scris:
...exista urmatoarele posibilitati:
1) ignor acesta situatie si ramane sa functioneze si platim un pret care nu este corect ,asa cum am facut timp de 5 ani
2) sesizez disciplina in constructii , dar acesta varianta nu imi place ptr ca acesti propietari au platit niste bani sa faca acele extensii , si nu doresc ca din partea mea sa aibe prejudicii financiare , mai ales ca sunt destul de mari ( este usor sa faci rau ) 3) sa ma adresez justitiei printr-o cerere cu obligatia de a face , impotriva acestor propietari sa fie obligati sa-si faca cadastru si sa refaca SET si CPI
4) sa ma adresez directiei care se ocupa cu asociatiile din primarie , dar aici sunt cele mai mici sansele sa se rezolve ptr ca ei se justifica ca ei au raporturi de lucru numai cu asociatiile de propietari
Ce ma sfatuiti sa fac?

Puteti incerca orice varianta.
Dar poate rezolvati discutand cu ei, cu cei ce au facut modificarile. Intocmiti o notificare doar catre unul din ei, numai unul. In acea notificare solicitati-i sa depuna la asociatie copia actului de proprietate cu schitele apartamentului asa cum arata acum dupa extindere. Explicati pe scurt ca aceste date sunt necesare conform L 230/2007 si HG 1588/2007 in vederea repartizarii corecte a cheltuielilor de intretinere. O sa vedeti reactia vecinului. Daca nu are cadastru, acte..., macar poate vine la asociatie, va invita sa masurati, intocmiti un PV si inregistrati la asociatie suprafata utila reala.
Daca reusiti cu unul poate ca acest exemplu va functiona si cu ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru timpuriu timpuriu in cazul unui bloc in care sau construit extensii ( sau facut de propietari aceste extensii mai mult sau mai putin legal ) pentru a se face cadastru si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli administrative geo-vem geo-vem Rog respectos un raspuns legal,locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele care are adaugata si o masarda,dar care nu este legala ci in curs de legalitate si este ... (vezi toată discuția)
Sfaturi ptr initierea unei actiuni in instanta timpuriu timpuriu locuiesc intr-un condominiu avand 40 de apartamente ( fara a fi constituita asociatia de propietari ), 10 propietari au costruit atasat (lipit) de bloc , pe ... (vezi toată discuția)