avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sfaturi ptr initierea unei actiuni in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sfaturi ptr initierea unei actiuni in instanta

locuiesc intr-un condominiu avand 40 de apartamente ( fara a fi constituita asociatia de propietari ), 10 propietari au costruit atasat (lipit) de bloc , pe terenul domenului public , costructii in scopul de asi mari suprafata utila a apartamentelor , toate acestea fara forme legale ,datorita regimului acestor lucrari , copetenta in rezolvarea ( contraventii , demolare ) o are doar primaria ,potrivit legi
intrebare
eu ca propietar unui apartament din acest imobil pot cere ca imobilul sa redevina in stare initiala , avand in vedera ca s-a incalcat dreptul la propietatea comuna ( pereti exteriori fac parte din propietatea comuna ) ? si daca initiez o actiune in instanta este obligatoriu in contracdictoriu cu toti propietari care au realizat aceste constructii ilegale ? sau am posibilitatea sa ma indrept cu o actiune doar la 2/3 propietari?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:45, 11 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
„Sfaturi” la modul general sunt greu de dat. Speta nu-i simpla pentru dvs,, dar ati putea incerca. Indicii: incepeti cu art.641, 643 Cod civil , completate cu normele din legi speciale si cele de procedura civila. Bafta multa ! (desi ...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare contract firma administrare imobile timpuriu timpuriu In cazul cand deocamdata nu s-a constituit asociatie de propietari , propietari dintr-un imobil au posibilitatea sa incheie contract cu o firma de administrare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit ... Oanenka Oanenka Bună ziua, Sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit în anul 1893. Unul din pereții casei mele, cel fără ferestre, a făcut corp comun, prin ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis carmen fortiu carmen fortiu Casa mea este lipita de o alta casa cu un etaj mai inalta , are 1/2 perete comun , vecinul doreste sa-si izoleze peretele folosind acoperisul meu , i-am ... (vezi toată discuția)