avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... procedura CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

procedura CEDO

In cate exemplare se va depune actiunea la cedo in 2? asa cum este reglementata procedura in Romania?sau intr-un singur exemplar? dar inscrisurile atasate la cerere? se certifica fiecare inscris conf. cu originalul?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:23, 27 Februarie 2016
Toata procedura se face intr-un exemplar.
Actele legalizate nu se certifica, restul DA!
Stimat forumist,

Cererea se transmite Curții Europene într-un singur exemplar, însoțită de copii după documentele doveditoare.

Având în vedere dispozițiile Art. 47 al Regulamentului Curții, așa cum acesta este explicat și în Instrucțiunile de completare a cererii, documentele anexate cerereii trebuie să fie:

* aranjate în funcţie de dată și de procedură;
* numerotate consecutiv; și
* necapsate, nelegate și nelipite.

Prin urmare, nici o normă/recomandare a Curții Europene nu impune legalizarea, nici măcar conformarea cu originalul a actlor - spre deosebire, de exemplu de cerințele instanțelor din România, ca exemplu.

Cu stimă.
va multumesc oricum amandorura.
Înainte se cerea hotărârea legalizata în copie xerox.

A trimis cineva pe noua procedura hotărâri nelegaliizate?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Înainte se cerea...


Stimat forumist,

Nici înainte nu ,,se cerea,,. Poate se credea că se cere, dar, eu unul nu îmi amintesc vreo cerință de acest gen, din partea Curții, în ultimii mulți ani. Cu mare plăcere, însă, îmi voi accepta opiniii bazate pe un Regulament vechi al CEDO.

Iari, față de ultima întebare postată, personal nu am depus legalizări și nici nu am de gând să depun, din considerentele postate anterior.

P.S.
Și dacă tot am început să dialoghez cu dvs despre ce se cere în antiteză cu ce se crede, îmi permit să vă anunț că prezentul Regulament al Forumului cere, ca și cel vechi, de altfel, ca discuțiile să nu se continue doar dragul purtării acestora, fără nici o utilitate.

Având în vedere că tocmai ce v-am șters anumite răspunsuri din această cauză, cred că ar trebui să fie evident că disponibilitatea mea de a șterge postările inutile persistă.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul cedo. anunț oficial important fãcut de cedo cu privire la declaraȚiile unilaterale. modificãri ale regulamentului. andreigrigoriu andreigrigoriu Stimați forumiști [i]care vă aflați în faza a doua a procedurilor CEDO, procedura contradictorie, mai precis în faza negocierilor cu ... (vezi toată discuția)
Probe cedo kisso kisso As dori sa stiu daca absolut fiecare hartie pe care o depun la CEDO trebuie sa fie autentificata conform cu originalul, sau doar hotararile trebuiesc sa fie ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo in penal imihai76 imihai76 Va rog sa-mi spuneti daca pot face plangere la CEDO in cazul in care mi s-a respins plangerea facuta in fata judecatorului conform art. 278 indice 1, alin.1, ... (vezi toată discuția)