avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima

in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara localitati victima consumase bauturi alcoolice si locul nu era iluminat
victima era imbracata in negru totul petrecandu-se la ora 22.40.am aflat ca are 42 de zile de spitalizare .mi sa facut starea tehnica la masina si a iesit foarte bine avand totul nou montat cu 2 zile inainte de accident.as dori sa stiu cat poate dura procesul si ce as putea pati.si dak imi pot recupera permisul de conducere deoarece eu lucrez ca sofer
Cel mai recent răspuns: OmarP , utilizator 02:48, 29 Martie 2016
Vatamarea corporala din culpa este prevazuta de art 196 NCP, iar pedepsele in speta de fata sunt prev de alin 2 "Fapta prevazuta in art. 194 alin. (1) savarsita din culpa se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda" sau de alin.3 "Cand fapta prevăzuta in alin. (2) a fost savarsita ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda", insa un factor important in constituie numarul de zile de ingrijiri medicale obtinut in certificatul medico legal, cat si gravitatea leziunilor suferite de partea vatamata.


din ce stiu a avut fractura de bazin si 2 coaste rupte dar nu stiu cate zile are de la iml decat de 42 zile de spitalizare. da mi sa retinut permisul de conducere si m-i sa eliberat dovada.am facut inclusiv RAR-ul la masina la prima ora dupa producerea accidentului si totul a fost foarte bine .adica la frane si directie aveam totul montat nou cu 2 zile inainte de producerea acidentului.as dori sa stiu daca imi pot lua permisul inapoi inainte de a se termina cu totul pentru k eu cu el imi castig bani
Nu vad cum, dar se prelungeste din 30 in 30 de zile dreptul de circulatie pe dovada, problema este ca nu are valabilitate si afara.
Permisul de conducere se restituie ]n cazul in care sunteti declarat nevinovat si se renunta la urmarirea penala. In caz contrar permisul de conducere se anuleaza.
Trebuie sa aveti probe prin care sa dovediti ca accidentul nu il puteati evita.
ing. Ioan Ciobanu
Zilele de spitalizare sunt multe.
Cred ca de la IML va rezulta peste 60 de zile si fapta va constitui infractiune.

Incercati sa va angajati avocat daca vreti sa intelegeti ce este de facut in raport de ceea ce se afla la dosar.
E posibil sa fie necesar sa dati bani si victimei accidentului.

Nu cred ca o sa va dea permisul decat daca rezulta ca sunteti nevinovat de producerea accidentului.

Alte discuții în legătură

Accident rutier alana27 alana27 Acum o luna de zile parinti mei au avut accident de masina,masina o conducea cumnatul meu si alaturi de el a fost nepotul meu,in spate erau parinti mei. A ... (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu victima ranita usor vasile20142014 vasile20142014 Buna ziua, Sunt vinovat de producerea unui accident cu victima, la schimbarea directiei de mers am acrosat un biciclist, acesta venea din sens opus si a fost ... (vezi toată discuția)