avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui in urma divortului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui in urma divortului

Buna seara!In anul 2011 cand sotul a divortat,am hotarat sa revin la numele de familie anterior casatoriei dar din motive medicale nu am mai facut-o.As vrea sa stiu daca acum pot schimba actul de identitate cu numele initial si daca exista vreo sanctiune pentru ca nu am facut acest lucru atunci in urma hotararii judecatoresti.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sebibeowolf1301 , utilizator 08:45, 22 Februarie 2016
Chiar ar trebui sa va grabiti. Aveati termen 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii pentru schimbarea buletinului. exista amenda intre 40-80 lei.
Multumesc frumos !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa divort anavaida77 anavaida77 Buna ziua, In urma cu 6 ani si 8 luni am divortat. In hotarare,instanta a dispus ca eu sa revin la numele de familie anterior casatoriei. Intrucat eu nu am ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin dupa divort Ana_38 Ana_38 Buna ziua ! In urma divortului am revenit la numele dinaintea casatoriei. Sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila acum 4 luni. Exista un termen ... (vezi toată discuția)
Schimbarea cartii de identitate dupa divort georgeconstantin georgeconstantin Buna ziua, Am divortat de sotie,hotararea fiind data pe 29.10.2013,in care s-a stabilit ca fosta sotie sa-si schimbe numele avut pana la divort si sa-si reia ... (vezi toată discuția)