avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită schimbarea cartii de identitate dupa divort
Discuție deschisă în Executare silită

schimbarea cartii de identitate dupa divort

Buna ziua,
Am divortat de sotie,hotararea fiind data pe 29.10.2013,in care s-a stabilit ca fosta sotie sa-si schimbe numele avut pana la divort si sa-si reia numele de familie cel dinainte de casatorie.Pana la aceasta data nu si-a schimbat C.I. cu noul nume si continua sa se foloseasca de numele meu.Din aceasta cauza eu am de suferit f mult,avand in vedere faptul ca a mers la executorul judecatoresc,cu hotararea de divort,pentru a mi se face mie executare silita ptr. o renta viagera,pe care i-o datorez in urma unei hotarari judecatoresti(in urma unui apel la tribunal).Executorul judecatoresc a emis exec. silita in luna ianuarie 2015,oprindu-mi din pensie,retroactiv din 29.10.2013.Am sesizat executorul judecatoresc despre faptul ca a emis o hotarare de executare silita,ilegal,pt ca a luat in considerare un act de identitate NUL,dar acesta spune ca n-a gresit cu nimic.
In aceasta situatie nu stiu cum sa actionez,ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:58, 20 Iunie 2015
ce legatura are numele cu banii pe care ii datorati ?
georgeconstantin a scris:

Am sesizat executorul judecatoresc despre faptul ca a emis o hotarare de executare silita,ilegal,pt ca a luat in considerare un act de identitate NUL,dar acesta spune ca n-a gresit cu nimic.

Sentinta nu i-a anulat actul de identitate ci a stabilit ca trebuie sa revina la numele purtat anterior casatoriei. Cartea de identitate ramane valabila pana cand doamna merge sa o schimbe sau pana ii expira termenul de valabilitate. Singura sanctiune pe care o poate primi este o amenda intre 40 si 80 de lei de la Evidenta pentru ca n-a mers sa o schimbe in termen de 14 zile de cand sentinta de divort a ramas definitiva.
Executorul nu a gresit cu nimic, datoria dvs. e fata de aceeasi persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs castigat in dosar f.f , cum sa-l scoatem din terenurile noastre? amot amot Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Datele problemei sunt: - In 2004 este emis Titlul de Proprietate ( TP ) pe numele C.I - In februarie ... (vezi toată discuția)
Recuperare hotarare de la executor magdalenaulm magdalenaulm Buna, pentru executare silita am inaintat catre executorul judecatoresc actele si sentinta judecatoreasca in original. Mai recuperez sentinta originala sau ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara danut74 danut74 Eu fiind divortat de sotie de 3 ani,copilul a ramas in custodia mea prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila...si in hotarare e mentionata si ... (vezi toată discuția)