avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna seara.Am contractat un credit in anul 2011 pe care nu am mai putut sa l platesc din noiembrie 2011.Pe data de 10.02.2016 mi s a blocat cardul de pe care incasam pensia de boala si indemnizatia de handicap,fiind instituita poprirea.AS vrea sa stiu daca nu cumva a fost prescris dreptul de a cere executarea silita si daca se poate poprii de pe ambele venituri.
Cel mai recent răspuns: nicoleta 70 , utilizator 15:55, 21 Februarie 2016
Cand ati contractat creditul?
Banca de la care ati luat creditul este aceeasi cu banca unde aveti cardul?
Cine v-a "blocat" cardul, banca la initiativa ei sau banca la cererea executorului jud?
S a instituit poprirea de catre un executor judecatoresc.Nu este aceeasi banca este un ifn care a transmis datele catre o firma recuperare creante.Banca la cererea executorului judecatoresc a blocat cardul.Creditul l am contractat in 2011 iunie
Da, daca este vorba de executor judecatoresc putem presupune au fost respectate conditiile legale (insa nu stim exact). Dreptul creditorului s-a prescris doar daca nu a intervenit intreruperea prescriptiei. Poprirea se poate pune pentru 1/3 din veniturile obtinute.
In toti acesti ani, ati primit somatii de plata, ati facut intelegeri cu creditorii, sau altceva? Ultima oara vi s-a comunicat inceperea executarii silite (ati avut acelasi domiciliu in tot acest timp)?
Multumesc pt. raspuns.Nu ,nu am facut nici o intelegere cu nimeni si domiciliul mi s a schimbat intr adevar.Legea prevede expres pana la 1/3 din toate veniturile sau pana la 1/3 din toate veniturile?
nicoleta 70 a scris:

[...] domiciliul mi s a schimbat intr adevar.[...]

Pai vedeti. Nu ati anuntat ca ati schimbat domiciliul, ati fost (probabil) somata pentru datorie, somatia a intrerupt prescriptia, etc ...si apoi executarea silita. Trebuiesc vazute actele si situatia in amanunt de catre un jurist.

nicoleta 70 a scris:
Legea prevede expres pana la 1/3 din toate veniturile sau pana la 1/3 din toate veniturile?

Cum adica?

Alte discuții în legătură

Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)
executare silita dupa 9 ani. leus leus Am avut un credit in 2003.august pe 36 luni scadent in aug,2006.L-am achitat in dec 2006, am avut unele 2 rate intirziate, ultima rata mi s-a retinu din ct de ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)