avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapta penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapta penala?

Sunt medic sef de sectie la spital si as dori sa va prezint urmatoarea situatie. In luna decembrie unul dintre asistenti a modificat datele de externare la un pacient deja externat fara acordul vreunui medic, de fapt fara a informa pe nimeni (si-a depasit atributiile din fisa postului) Din aceasta cauza datorita noului sistem de validare cu cardul cea externare nu a fost platitat de CNAS (paguba de aproximativ 3500). Pentru aceasta asistentul a fost judecat in comisia de deisciplina care a recomandata o taiere cu 10% a salariului pentru o luna. Acum acest asistent contesta in instanta decizia. Eu gandindu-ma acum mi se pare ca el de fapt a savarsit o fapta penala: este abuz sau neglijenta in serviciu?
Este o fapta penala cel putin si anume, infractiunea de fals.Aceasta este in concurs si cu alte infractiuni, poate abuz in serviciu
Conducerea spitalului ar trebui sa faca plangere penala daca spitalul a fost prejudiciat. Si cred ca sanctiunea administrativa aplicata este blanda in raport cu gravitatea faptei savarsite .
Care a fost justificarea asistentului, cum s-a aparat?
patrascu razvan a scris:

Care a fost justificarea asistentului, cum s-a aparat?

Situatia exacta a fost asa: Pe data de 24.12.2016 pacienta s-a externat, dar data din programul Hospital manager era trecuta 23.12.2016, asistentul a constatat asta, dar in loc sa atraga atentia unui medic ca acesta sa modifice data si apoi sa certifice modificarea cu smnatura electronica pentru ca externrea sa fie validata de CNAS si sa fie platita, asistentul nu a anuntat pe nimeni si a modificat de capu lui externarea. Eu nu zic ca nu a vrut sa faca bine, ci doar ca si-a depasit atributiile de serviciu si astfel acea externare a fost invalidata de CNAS si nu a fost platita.
Banuiesc ca e vorba de 2015 nu 2016, personal nu mi se pare ca a savarsit vreo infractiune, pana la urma chiar daca si-a depasit atributiile de serviciu nu a incercat decat sa indrepte o eroare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare danmdll danmdll Buna ziua, Dacă am fost amenințat, înjurat si eu am reușit să inregistrez audio tot, am 5 martori, am sanse să castig un proces? Va rog sa imi spuneți ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu sau discriminare _Alin_ _Alin_ 1) Daca un functionar public dintr-o institutie publica a statului[u] emite un act fara sa verifice sau fara sa argumenteze in baza carei legi [/u]nu da ... (vezi toată discuția)
Malpraxis medical - plangere respinsa, procedura lau2013 lau2013 La data 30.10.2008 fiul meu in varsta de un an si trei luni cade si se loveste la mana .Am mers la spitalul judetean sectia u.p.u si cum de garda era un ... (vezi toată discuția)