avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termeni juridici
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termeni juridici

buna ziua, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret , eu am citit cate ceva dar sunt tot nedumerita .
Ce inseamna ? "Materie: Penal
Obiect: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP) " , am vazut pe just
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:34, 21 Februarie 2016
Materie penal (in sensul lecturat de dvs.), adica cauza este in instanta penala, adica instanta care solutioneaza faptele penale, infractiunile, etc.
Ce inseamna obiect :...., inseamna despre ce, cu privire la ce ...se judeca, se dispune, etc de catre instanta competenta in materie penala.
Ce inseamna art. ala, inseamna ca cineva, un petent, a depus o plangere la parchet (sau politie), apoi procurorul a dispus o solutie de netrimitere in judecata sau de neurmarire penala; petentului nu i-a picat bine, caci el doreste ca "faptuitorul" sa fie pedepsit si a facut ulterior o plangere la organul judiciar competent (probabil in speta dvs., la judecatorul de camera preliminara).

Cel mai bine ar fi sa ne expuneti probleme dvs., astfel va putem ajuta in concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala marinica71 marinica71 ce inseamna plangere solutie neurmarire/netrimitere judecata (art 340 ncpp). (vezi toată discuția)
Competenta instanta contestatie rezolutie procuror piccj art. 278^1 cpp eusaisapte eusaisapte Carei instante ii revine competenta? ICCJ sau tribunalului? Motivati legal va rog. Eu gasesc ca revine instantei ICCJ, dar poate ma insel (vezi toată discuția)
Buna ziua, citatie judecatorie plangere clasare art340 ncpp sunteţi ... cristiibm cristiibm Buna ziua, CITATIE JUDECATORIE PLANGERE CLASARE art340 NCPP Sunteţi chemat în această instanţă, în calitate de petent în dosarul cu obiectul: ... (vezi toată discuția)