avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare de cheltuieli cu granituirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare de cheltuieli cu granituirea

Am o locuinta care se construieste intr-un cartier ANL. Am construit un gard imprejmuitor si ANL in calitate de manager a avizat si decontat in mod abuziv si ilegal lucrarile de granituire catre o firma.
Pentru a recupera cheltuielile trebuie sa apelez la justitie (ANL si firma refuza restituirea).

Intrebare: Se poate apela la art. 560 Cciv. - privind suportarea cheltuielilor cu granituirea - in conditiile in care dreptul de proprietate asupra terenului si constructiei este confuz:
- terenul este al unitatilor administratativ teritoriale
- dreptul de proprietate asupra constructiilor nu il au beneficiari decit dupa inscrierea in Cartea funciara. Momentan receptia nu s-a facut si deci inscrierea in Cartea funciara nu se poate face. In aceste conditii practic proprietarul constructiei este primaria, proprietarul terenului.

A aduce primaria in proces este aiurea,...
In fapt ANL-ul, in calitate de manager al proiectului si mandatar al beneficiarilor este vinovat, dar dpdv juridic pe ce baza poate fi atacat? Cum poate fi incadrata dpdv juridic situatia?
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 15:29, 21 Februarie 2016
In masura in care, primaria este porprietarul actual al terenului invecinat o puteti chema in judecata conform art.560 NCC.
Multumesc pentru amabilitate.
Situatia de fapt: locuinta vecina se construieste pe banii unui alt beneficiar intr-un cartier in care ANL este managerul proiectului si mandatarul beneficiarului. Numai juridic primaria are proprietatea terenului. Asa cum am scris mai sus, a aduce primaria in proces in acest caz ma plaseaza intr-o situatie de caraghios. Autoritatile locale au terenul, dar el este dat in folosinta pe durata de existenta a constructiilor (analog terenului de sub blocurile de locuit).

In situatia de fapt, adevaratul vinovat este ANL care, in calitate de manager al proiectului si mandatar al beneficiarilor, a incalcat in mod ilegal si abuziv niste indatoriri si a facut plati incorecte. Intrebarea este daca, dpdv juridic, incriminarea acestor abuzuri in fata instantei este suficienta? Daca da, pe ce prevedere de lege se poate face? Trebuie sa evit art. 560 Cciv. care se bazeaza pe calitatea de proprietate.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
hot_oliviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosa septică - probleme cu vecinii Barbu Nicolae Barbu Nicolae Buna ziua, Am un spatiu comercial in suprafata de 50 mp. proprietate personala care este construit pe un teren de 200 mp. Vreau sa fac o covrigarie si am ... (vezi toată discuția)
Actiunea civila pentru delimitarea proprietati Alvaro Liniers Alvaro Liniers Care ar fi actiunea civila pentru a aduna vecini din terenului agricole, cu judecatorul, (fiind documente de proprietate ne trecut in CF dar identificat clar ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei hot_oliviu hot_oliviu Am un litigiu cu o firma de constructii privind construirea unui gard si recuperarea unei sume de bani. Construirea a avut loc in 2012. Intrebarea se refera la ... (vezi toată discuția)