avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiunea civila pentru delimitarea proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiunea civila pentru delimitarea proprietati

Care ar fi actiunea civila pentru a aduna vecini din terenului agricole, cu judecatorul, (fiind documente de proprietate ne trecut in CF dar identificat clar de vecini si primaria), pentru a imprejumi acestuia si a stapani in fata trecatori in privinta demararea proiect de construirea unei sera pentru a obtine o productia mai buna.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 14:04, 3 Iunie 2011
Actiunea in granituire.
Codul civil roman contine doua norme de principiu in acest sens
Art. 584. - Orice proprietar poate indatora pe vecinul sau la granituirea proprietatii lipite cu a sa; cheltuielile granituirii se vor face pe jumatate.
Art. 585. - Tot proprietarul isi poate ingradi proprietatea, afara de exceptia ce se face la art. 616.

Multumesc!. In cazul in care dupa ingranituirea judiciara, sa afla ca proprietatea este in alta parte, conform cu meditiunile in procedura de inscrierea la CF prin topografi, etc. fiind ca vecini nu sunt nici ei siguri de gradinitiile lor, si se construieste o sera, ramane firme si nelitigioase actiunea judiciara, fiind valoare mai mare a constructia serei decat portiunea de teren in sine, nu poate sa se desfiinteaze acesta constructia?. Multumiri anticipate.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard ContSters373535 ContSters373535 Buna ziua !. In anul 2003 am construit o casa pe un teren de 400 mp cumparat in anul mentionat. La inscrierea constructiei in CF am executat planul ... (vezi toată discuția)
Modificare limita de proprietate conform cf razmar razmar Buna ziua, De curand a fost necesara actualizarea unor date la registrul agricol unde mi s-a atras atentia ca suprafata declarata pentru plata impozitului ... (vezi toată discuția)
Lipsa teren- cum il recuperam? szimisz szimisz Buna ziua, am cumparat impreuna cu sotul meu un imobil cu un teren 2100mp,in urma cu 12 ani, am reusit sa construim o casa si ne am mutat anul ... (vezi toată discuția)