avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda expirare polita de asigurare RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda expirare polita de asigurare RCA

Buna ziua,

Cineva mi-a lovit masina cand o aveam in parcare dar nu ne-am inteles amiabil.
La politie, cand am fost sa ridic procesul verbal am observat ca polita de asigurare RCA a conducatorului auto care m-a lovit nu era valabila in ziua accidentului ci incepand cu a 2-a zi dupa accident. Cu alte cuvinte, respectivul nu avea asigurare in ziua accidentului. Si-a facut asigurare imediat dupa ce m-a lovit pe mine si evident asigurarea este valabila incepand cu a 2-a zi dupa accident.

L-am intrebat pe agentul constatator de ce a acceptat la dosar o polita care nu este valabila in ziua accidentului iar acesta s-a scuzat ca nu a observat. L-a sunat apoi pe conducatorul auto care m-a lovit si l-a chemat la politie a 2-a zi ca sa-i dea amenda ca nu avea asigurare.

Intrebare: cum aflu eu daca amenda i-a fost aplicata respectivului?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare? petr3 petr3 Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Accident fara rca valabil leorot leorot buna ziua, am patit o boacana si am nevoie de ajutor pentru a iesi cat mai putin sifonat din ea. am o masina cumparata in 2012 , pe care nu am inmatriculat-o ... (vezi toată discuția)