avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa termenul de 6 luni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa termenul de 6 luni

Daca nu m-am inscris ca mostenitor timp de 6 luni, in termenul prevazut de lege, dar nici succesiunea nu a fost facuta, urmand sa se faca in viitorul apropiat, de la deces trecand 1 an, mi-as mai putea cere drepturile ce imi revin?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:19, 4 August 2009
Este mai bine si mai ieftin sa faceti iesiere din indiviziune ,pentru ca la notar dureaza si costa mai mult,dar va trebuie eliberarea certificatului de mostenitor a primul termen daca va intelegeti toti incheiati tranzactie.
nu se poate ajunge la o intelegere tocmai de aceea m-am gandit sa merg in instanta, de aceea ma ingrijoreaza ca am depasit termenul de 6 luni.
in acest caz avti nevoie de un avocat, pt ca ceilalti mostenitori, in masura inc are nu va intelegeti, pot invoca prescriptia dreptului de optiune succesorala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire la casa parinteasca mireladolta mireladolta buna ziua! tatal meu a decedat in urma cu un an.noi suntem patru frati,trei stam separati iar unul a ramas in permanenta in apartamentul parintilor nostrii ... (vezi toată discuția)
Succesiune pismis lucia pismis lucia care este taxa de succesiune la notariat?Daca fac acest lucru in termen de 6 luni de la decesul tatalui meu exista o reducere? Se poate face acest lucru si la ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face succesiunea intre doi frati daca nu este comunicare si unul detine abuziv actele fara sa vrea sa colaboreze?? lando lando Buna seara,stiu ca o succesiune se face in termen de 6 luni,dar cum se poate face ,daca unul dintre frati refuza orice comunicare ,actele snt la el,nu vrea sa ... (vezi toată discuția)