buna ziua!va rog sa-mi dati si mie un raspuns!pana pe data de 18 iulie 2009 am fost in concediu pt.cresterea copilului pana la varsta de 2 ani!intre timp firma la care am lucrat a facut concedieri de personal,postul meu a fost restructurat,bla bla bla.am inteles ca beneficiez de indemnizatie de somaj,intrebarea mea este cat timp am la dispozitie ca sa depun actele de somaj?e un timp limita?am inteles de la administratorul firmei unde am lucrat ca a depus carnetul meu de munca la itm si ca acolo poate sta si 15 zile lucratoare pana mi se va da.in asfata de carnetul de munca mai trebuie sa mai iau ceva de la firma vreo adeverinta ceva?imi trebuie si decizia prin care mi s-a suspendat cim pt cei 2 ani?va intreb toate astea caci eu sunt din ph si firma e din bucuresti si cand m-o chema sa-mi iau carnetul de munca sa iau si ce imi mai trebuie sa nu fac mai multe drumuri.multumesc mult pt raspuns si pt rabdare!o zi buna!cu stima,cornelia radoi
In termen de 30 zile de la data incetarii. Da, o adeverinta, care, in cazul dvs. va specifica doar 12 luni suspendare pentru CCC. Mai sunt si alte documente pe care le cere Ag.de somaj, trebuie sa va interesati acolo, sunt cateva. In interiorul termenului de 30 zile sa aveti pregatit tot dosarul necesar.
Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Certificatul de nastere,in original si copie;
4. Certificatul de casatorie,in original si copie;
5. Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
6. Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indemnizatia de somaj
7. Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indemnizatia de somaj.
8.Carnetul de munca
pentru somaj:
- decizie suspendare contract
- decizi incetare suspendare contract
- decizie incetare art 65 sau 61 litera d, cu preaviz conform contractului individual de munca
- adeverinta tip (se ia de la comaj) completata de angajator cu veniturile pe ultimele 12 luni ininte de a intra in ingrijire copil + timpul de preaviz de dupa ce a-ti revenit
- cartea de munca in original
Primele 3 sunt necesare si pentru a inchide cartea de munca, de cand sunt emise si iinregistrate la ITM sta fix 3 zile (daca nu este exagerat de aglomerat).
Nu vreau să vorbesc prostii dar, din câte ştiu şi din experienţa lui sora mea, după ce a terminat concediul de îngrijire al copilului fiind şi bugetară, nu a beneficiat de nici un ajutor de şomaj.Dosarul i-a fost respins pe motiv că din banii de concediu nu se cotizează şomajul.Asta s-a întâmplat acum câţiva ani.Poate s-a schimbat legea între timp.
Acte necesare
cuchio
ce acte imi sunt necesare pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj . pana azi am fost in preaviz . cartea de munca si adeverinta posibil sa ... (vezi toată discuția)