avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat auto intre persoane fizice + ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat auto intre persoane fizice + inchiriere persoana juridica

Buna ziua,

Din motive logistice mai complicat de explicat, avem un autovehicul, proprietatea unui tert, care este inscris intr-o firma cu un contract de comodat.

Dorim mai departe sa inchiriam autovehiculul firmei, dar terta persoana nu doreste sa se amestece in obligatiile care survin fata de ANAF.

Vrem sa stim daca solutia la care ne-am gandit este posibila din punct de vedere legal:

Terta persoana realizeaza un contract de comodat intre el si administratorul firmei (intre persoanele fizice) unde specifica posibilitatea ca acesta sa inchirieze mai departe masina. Administratorul firmei inchiriaza masina societatii comerciale, respectand toate obligatiile personale fata de ANAF.

Este realizabil un astfel de scenariu?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Intrebare cu referire la conditii de inchiriere si asigurari Paul-Cristian Blazi Paul-Cristian Blazi Buna ziua, as dorii sa va intreb, care sunt obligatiile pentru a face posibil ca o persoana fizica sa inchirieze autoturisme sau motoscutere printr-un contract ... (vezi toată discuția)